Kampen mod Polen bliver som en finale

Danmark møder i dag Polen i en kamp, som landstræner Jens Ørhøj anser som sit holds finalekamp i den indledende gruppe. En sejr kan nemlig sikre play off-pladsen allerede i dag – og dermed tage presset fra den sidste kamp mod Slovakiet i morgen.

Når herrelandsholdet går på banen til deres anden kamp ved VM i Riga i dag klokken 11, så venter der en yderst vigtig kamp mod Polen. Landstræner Jens Ørhøj anser da også dagens formiddagskamp for en finale for herrerne i den indledende gruppe. Efter dansk 8-1-sejr i åbningskampen mod Australien kan en sejr over Polen nemlig sikre en plads i play off-runden.

– Vi er alle motiverede for at sikre sejren mod Polen. En sejr i dag vil sende os i play off-kampene og dermed tage presset væk fra kampen mod Slovakiet, så vi ser dette som vores finale, fortæller Jens Ørhøj, der på gårsdagens hviledag så Polen tabe med 4-6 til netop Slovakiet.

– Polen viste styrke og moral trods deres nederlag til Slovakiet, så vores vej til sejr går gennem en stærk defensiv og skarphed i vores offensive aktioner, lyder det fra landstræneren, der må se bort fra Frederikshavns Daniel Nygaard, der sidder over dagens kamp på grund af sygdom.

Senest herrerne mødte Polen var i forbindelse med Floorball Denmark Open for lidt over et år siden. Kampen i Herlev sluttede med en 6-4-sejr, og de fire tidligere opgør mod Polen har da også været tætte. Det er dog første gang, at Danmark og Polen mødes ved en VM-slutrunde, mens den hidtidige mest betydningsfulde kamp var VM-kvalifikationskampen i 2010, der sluttede 3-3.

06-11-2015  Danmark – Polen  6-4

10-09-2010  Danmark – Polen  4-6

03-02-2010  Danmark – Polen  3-3

26-04-2002  Danmark – Polen  4-3

Kampen starter klokken 11 og kan livestreames her: https://www.youtube.com/watch?v=Hm3xufVPh7A

VM 2016-siden

Foto: IFF Floorball