Optakt til herrernes Superfinale 2024

Så står de nok engang over for hinanden, de to ærkerivaler Sunds Seahawks og Frederikshavn Blackhawks. Det er 7. gang i denne sæson at de to hold krydser klinger. Denne gang i herrernes Select Floorball Liga Superfinale.

Sunds Seahawks har haft en flot sæson, med et vundet grundspil og et vundet mellemspil. Det viser at holdet har kvalitet og målt på de vigtigste parametre også er det stærkeste hold i Danmark.

Men alt dét, er fuldstændig lige meget, hvis ikke de kan vinde den sidste kamp i sæsonen, som også afgører hvor guldet skal placeres.

Sunds tabte Pokal Final4 finalen til et disciplineret Hvidovre-mandskab, og bekymringen vil måske være den samme i DM finalen? I hvert fald har Frederikshavn nogle værktøjer, som godt kunne drille Sunds, når alt er på spil i en enkelt kamp.

Sunds vil gerne tage initiativet via boldbesiddelse og hurtigt spil med bolden. Det er i mine øjne den smukke måde at vinde en floorball kamp på. Denne spillestil kan dog godt løbe ind i lidt problemer når det kun er én kamp som afgørere guldet.

Frederikshavn står på den anden side af banen, med en meget direkte spillestil, som har det okay med ikke at have bolden helt så meget. Det handler i langt højere grad om at få afsluttet alle angreb og brudt modstanderens rytme.

Når det så er sagt, så kender de to hold hinanden, og Sunds vil være godt indstillet på Frederikshavn og omvendt.

Min profil for kampen er Mathias Hansen, målmand for Frederikshavn Blackhawks. Han bliver monster vigtig for at Frederikshavn kan måle sig med Sunds over 60 minutter. Sunds producere mange chancer i løbet af en kamp, og Hansen skal lukke ned for Mikkel Skov og co.

Mit bud er dog at Sunds Seahawks endelig vinder deres første danske mesterskab og jeg tror faktisk at det til sidst ender med en flermåls sejr på 6-2.