Er du vores nye dommer?

Floorball er en sportsgren i rivende udvikling – og i takt med stigende medlemstal, bliver behovet for flere engagerede dommere større og større.

Som dommer får du fra første fløjt en enestående mulighed for at være med til at udvikle sporten i den rigtige retning.

Lige meget om din motivation for at melde dig som dommer er at udvikle sporten i bredden, eller om du går efter at komme helt til tops, så er du altid velkommen i Floorball Danmarks team af dommere.

Hvad er der i det for dig

Som spiller er man en del af et fællesskab på sit hold, i sin klub og indenfor sin idrætsgren. Som dommer er du også del af et fællesskab med din makker, med dine dommerkolleger og i din idrætsgren.

Godt nok vil du aldrig få det kick som en spille kan få, når han/hun scorer et afgørende mål, men som dommer kan du få et tilsvarende kick ved at have undladt at fløjte for frislag og i stedet have givet en fordel, som efterfølgende fører til et afgørende mål.

Ved at være dommer kommer man ud og møder mennesker samtidig med, at man er en vigtig del af idrætten.

For at yde bedst muligt bliver man nødt til at arbejde med at holde sig i form og følge med idrættens udvikling.

Og så får man faktisk “løn” for det. Ikke det store, men det er skattefrit, og det påvirker heller ikke din ret til og dine eventuelle udbetalinger fra SU, stat og/eller kommune!

Som ekstra bonus, er en dommeruddannelse i høj kurs i erhvervslivet, og tages derfor seriøst på et CV.

Det signalerer overskud, loyalitet, korpsånd og lyst til personlig udvikling at være dommer, samtidig med at man ude i erhvervslivet ved, at en dommeruddannelse faktisk er en god mini-lederuddannelse.

Klubdommer eller navnepåsat dommer

Som klubdommer dømmer du klubbens egne hjemmekampe i de laveste rækker og i ungdomsrækkerne, og enhver afregning foregår direkte fra din klub til dig.

Som navnepåsat dommer bliver du af administrationen påsat kampe i din egen region på et niveau, som du er godkendt til, og enhver afregning foregår her månedsvis fra Floorball Danmark til dig.

Sådan kommer du i gang

Har du lyst til at blive dommer, så har Floorball Danmark løbende trin 1 dommerkurser, du kan tilmelde dig.

Hvis der ikke er planlagt et dommerkursus i dit lokalområde, er der mulighed for, at Floorball Danmark kan sætte et kursus op i din lokale floorballforening.

Navnepåsat dommer og døm-selv-dommer

I Floorball Danmark skelnes der mellem to typer dommere: Navnepåsatte dommere og døm-selv-dommere. Fælles for begge er, at de har gennemgået og bestået et Floorball Danmark-godkendt dommerkursus.

Døm-selv-dommere er dommere, som ikke har ambitioner om at udvikle sig som dommer, men ønsker at hjælpe sin forening med at dømme deres døm-selv-kampe. Floorball Danmark påsætter og afregner ikke døm-selv-dommere.

Navnepåsatte dommere, er dommere, som Floorball Danmark sender ud til kampe og udbetaler honorar og kørselsgodtgørelse til. Disse dommere får adgang til foreningsportalen, hvor de blandt andet kan lægge forhåndsafbud ind, indmelde tilhørsforhold til bestemte hold, følge med i deres kampprogram og meget mere.

Hvis du ønsker at høre mere eller blive navnepåsat dommer, er du altid velkommen til at tage kontakt til Floorball Danmark på turnering@floorball.dk

KOMMENDE DOMMERKURSER

Planlagte dommerkurser vil fremgå herunder.