Herrerne kan gå i øverste halvdel

Der er god mulighed for, at Danmark er med i top otte og dermed det øverste lag, når grupperne skal fordeles til VM 2018. Med en 7. plads i bagagen er udgangspunktet godt, men det kræver stadig et godt resultat i Riga og ikke mindst, at VM-kvalifikationen sikres i starten af 2018.

Tidligere var VM-strukturen delt op i A-, B- og C-VM, hvor de to første blev afviklet ved samme lejlighed. Ved VM 2016 deltager herrelandsholdet for anden gang ved en slutrunde med den nuværende struktur. I modsætning til tidligere kan alle 16 lande dog nu vinde titlen, selv om VM fortsat er delt op i to.

Læs: Sådan fungerer VM-strukturen

De to første grupper består af de otte bedst placerede nationer på IFF’s verdensrangliste, mens de resterende otte hold placeres i de sidste grupper. Ranglisten bygger på de to seneste slutrundeplaceringer. Da herrerlandsholdet ikke kvalificerede sig til VM 2012 i Schweiz, er der ikke nogen placering at hente derfra, mens det blev til en 7. plads for to år siden. Det rækker til en placering som nummer 12, så hvis der sikres en god placering i Riga, kan det sikre en plads i VM’s øverste halvdel – hvis kvalifikationen til VM 2018 i Tjekkiet lykkes.

Hvis vi ser på de lande, der kæmper for at være eller komme i den øverste gruppe, ser deres seneste slutrundeplacering således ud – samlet set på verdensranglisten. VM 2012 bortfalder, når de endelige placeringer for VM 2016 ligger fast. De lægges sammen med VM 2014 til en ny rangering, der afgør, hvilke lande, der spiller i den øverste halvdel, såfremt de kvalificerer sig til næste slutrunde.

Rangering VM 2014
5. Letland  5. plads
6. Norge  6. plads
7. Tyskland  9. plads
8. Estland  8. plads
9. Slovakiet  10. plads
10. USA  11. plads
11. Rusland  13. plads
12. Danmark  7. plads
13. Canada  12. plads
14. Polen  Deltog ikke

Rusland kvalificerede sig ikke til VM 2016, hvorfor Danmark vil gå forbi dem, når vi gør status om et par uger. Med en plads i kvartfinalen i år, vil herrerne gå i top otte, men en placering lige efter kvartfinalerne kan vise sig at være nok.

Foto: IFF Floorball