Sådan fungerer VM-strukturen

Siden 2013 IFF’s VM-slutrunder for herrer og damer har haft en række forskellige strukturer igennem årenes løb. Tidligere var VM delt op i A-, B-, og C-VM uden kvalifikation. I dag afvikles der én slutrunde med 16 nationer, der kvalificerer sig.

Den nuværende VM-struktur har været aktuel siden 2013, hvor den første gang så dagens lys ved damernes VM i Tjekkiet. Den blander de to tidligere primære strukturer således, at VM er delt op i to med 16 nationer, men i forhold til tidligere smeltes de to grupper sammen ved samme slutrunde. Motivationen for denne struktur er at give mere ligeværdig modstand til de kvalificerede nationer i gruppespillet.

De otte højest placerede nationer på IFF’s verdensrangliste placeres i gruppe A og B, mens de otte resterende nationer placeres i gruppe C og D. Der foretages lodtrækning til grupperne ud fra disse placeringer. I gruppe A og B går de to bedste direkte videre til kvartfinalerne, mens nummer tre og fire går videre til en play off-runde. I gruppe C og D går de to bedste videre til samme play off-runde, mens tre og fire spiller placeringskampe om 13.-16. pladsen.

Placeringer i gruppespillet

Gruppe A Gruppe B Gruppe C Gruppe D
1. Direkte til kvartfinale

2. Direkte til kvartfinale

1. Direkte til kvartfinale

2. Direkte til kvartfinale

1. Play off mod 4B

2. Play off mod 3B

1. Play off mod 4A

2. Play off mod 3A

3. Play off mod 2D

4. Play off mod 1D

3. Play off mod 2C

4. Play off mod 1C

3. Placeringskampe

4. Placeringskampe

3. Placeringskampe

4. Placeringskampe

Der spilles dermed fire play off-kampe om at komme i kvartfinalen, hvor vinderne møder de fire nationer, der kvalificerede sig direkte fra gruppe A og B. Ved nederlag i play off-runden venter der to placeringskampe om 9.-12.- pladsen. Ved nederlag i kvartfinalen venter der to placeringskampe om 5.-8.-pladsen.

Play off 1
3A – 2D Vinder møder 2B i kvartfinalen

Play off 2
3B – 2C Vinder møder 1A i kvartfinalen

Play off 3
4A – 1D Vinder møder 1B i kvartfinalen

Play off 4
4B – 1C Vinder møder 1A i kvartfinalen

Kilde: IFF (floorball.org)