ATK – Taktik

Taktik

Vi anbefaler man stræber efter at følge prioriteringen efter alder/hold. I nogle tilfælde kan de forskellige udviklingsområder præsentere før, hvis holdet er klar til det.

Opstillinger

Præsentation af positioner og forskellige opstillinger. Helt basal taktik f.eks. 2-1-2. Herefter introduceres flere varianter og flere detaljer.

Under dette område lægger også ansvarsfordeling på de forskellige positioner, samt det at genkende en given situation og handle herefter.

Opbyggende spil

Det er vigtigt at anvende alle positioner i det opbyggende spil. Det ses ofte at kæden bæres af 2-3 spillere, hvor resterende spillere ikke involveres i spillet. Ved at negligere dette, vil det opbyggende spil ikke udvikles, og dermed volde problemer senere, når de møder hold der anvender alle positioner og afleverer bolden.

Angrebsspil

En forsættelse af det opbyggende spil. Der skal være fokus på at alle 5 spillere anvendes. En lang række begreber skal introduceres: Belastningszoner, V-løb, trekantsspil, balance, indløb, lommer etc.

Forsvarsspillere skal med over midtlinjen i angrebsspillet.

Forsvarsspil

En forsættelse af opstillinger. Fokus på at alle 5 spillere og målmand anvendes. En lang række begreber skal introduceres: Defensive belastningszoner, styrespil/pres, dubleringer, blokering af bolde, målmandsspil & samarbejdet mellem målmand og spillere etc.

Kommunikation mellem spillerne og målmanden er en vigtig detalje i forsvarsspillet.

Erobrende spil

En udvidelse af forsvarsspil. Her tænkes brydningszoner, nærkamp, dubleringer, hvornår skal spilleren arbejde alene, og hvornår skal man arbejde sammen.

Omstillingsspil

En forsættelse af opbyggende spil og erobrende spil.

Fokus på pasninger og løbemønstrer for alle spillere, alt efter hvor på banen omstillingen starter.

”Give and go” spilkoncept

Forsættelse af opbyggende- og angrebsspil. Spilleren laver en pasning og tager en nye position. Dette er noget vores herrelandstræner, samt vores u19 herrelandstræner efterspørger hos spillere og beskriver som mangel i deres spilforståelse og kreativitet.

Frislag

Introduceres i første omgang ift. regelsæt og opstilling, både forsvar- og angrebsmæssigt. Herefter kan der bygges på med forskellige frislagskombinationer. I forsvar kan der arbejdes med zoneopdeling eller mandsopdækning.

Specialteams (overtal & undertal)

Introduceres i første omgang ift. regelsæt og opstilling, både i undertal og overtal. Herefter kan der bygges på med forskellige opstillinger og kreative kombinationer.