DOPING

Floorball Danmark har følgende politikker vedr. doping:

  • Floorball Danmark tager afstand fra enhver brug af doping.
  • Som medlem af Danmarks Idrætsforbund er Floorball Danmark omfattet af Danmarks Idrætsforbund og Anti Doping Danmarks Nationale Antidopingregler.
  • Floorball Danmarks spillere er forpligtet til at efterleve de anvisninger og sanktioner, som måtte blive givet af Danmarks Idrætsforbund og Anti Doping Danmark i henhold til de Nationale Antidopingregler.

Nationale regler for antidoping

Internationale regler for antidoping 

 

DISPENSATION FRA DOPINGLISTEN

Ansøgning om medicinske certifikater (TUE):
Floorballspillere, der benytter sig af medicinske præparater, skal sikre sig, at disse IKKE figurerer på WADA’s (World Anti-Doping Agency) liste over forbudte stoffer.

Hvis man som spiller anvender medicin, der står på listen over ofrbudte præparater, kan man søge om dispensation (TUE) til at benytte præparatet, hvis der er tale om dokumenteret medicinsk behov. Hvis man er i tvivl, kan man tjekke om præparatet er på dopinglisten eller søge på det specifikke produkt i medicinlisten:
Anti Doping Danmark – Dopinglisten
Anti Doping Danmark – Medicin

Spillere, der har behov for at købe medicin, mens de er i udlandet, skal være opmærksomme på, at indholdet i udenlandske produkter kan være anderledes, selvom de hedder det samme som danske produkter.
Der kan også være forskel på behandlingstraditioner mellem Danmark og andre lande, så produkter bliver anbefalet af læger i Danmark ikke anbefales i andre lande og omvendt. Konsulter altid doping-/medincinlisten, hvis der er tvivl omkring et præparat.

Vær også opmærksom på at kosttilskud og naturpræparater kan indeholde stoffer, som står på Dopinglisten.
Spilleren står altid til ansvar for, hvad de har i kroppen og derfor også for en positiv dopingprøve som følge af et indtaget kosttilskud eller naturpræparat. Dette gælder også selvom det ikke er som følge af bevidst doping.

Du kan læse mere på Anti Doping Danmarks hjemmeside her.

 

Her søger man om TUE (Therapeutic Use Exemption):

1. Spillere, der spiller ligakampe i Danmark, skal søge om TUE hos Anti Doping Danmark, før de indtager et produkt, der er på listen. Spillere på øvrige niveauer, kan søge efterfølgende, på forespørgsel fra Anti Doping Danmark.
Spilleren skal sammen med sin læge udfylde et TUE-ansøgningsskema fra Anti Doping Danmark, og ALLE felter skal udfyldes, og begge SKAL underkrive ansøgningen. Hvis spilleren er under 18 år, underskriver forældre/værge ligeledes.

2. Spillere, der spiller officielle kampe, der hører under IFF (International Floorball Federation) event, skal både søge TUE hos Anti Doping Danmark og hos IFF.
IFF Events: World Floorball Championships (WFC), U19 World Floorball Championships (U19 WFC), Euro Floorball Championships (EF) og WFC Qualifications.

Anti Doping Danmarks ansøgningsskema
IFF’s ansøgningsskema

HUSK:
Det er altid spillerens eget ansvar at have papirerne i orden.