ATK – Teknik

Teknik

Vi anbefaler man stræber efter at følge prioriteringen efter alder/hold. I nogle tilfælde kan de forskellige udviklingsområder præsentere før, hvis holdet er klar til det.

Udespillere 

Boldkontrol

At flytte bolden fra forhånd til baghånd, træk og drop. Løbe med bolden frem og tilbage. Fokus på hvor bolden skal placeres i bladet. Små tekniske øvelser, hvor deres drives med bolden.

Pasninger/modtagninger

Der startes med basics – at afleveres og modtage langs gulvet. Herefter, hvor bolden placeres på bladet, pasningens hårdhed og præcision. Både i forhånd og baghånd. Pasninger og modtagninger i løb. Her arbejdes der også med kropsholdning og position – retvendt og blikket ind i banen.

Afslutninger

Start med det tekniske i forbindelse med skuddet, herefter skal det være i forbindelse med løb. Afvikling, præcision og hårdhed. I hvilke situationer og positioner på banen anvendes de forskellige skud.

Driblinger

Driblinger skal anvendes i 1 mod 1 situationer i bevægelse fremad, eller i situationer for at komme fri fra en modstander. Pointen med en dribling er at komme fri af en spiller, for at spille bolden videre. Det ses ofte at en vellykket dribling ikke bliver udnyttet, da spillerne forsætter med at drible ind i den næste modstander. Træneren skal have fokus på at udnytte en dribling, til at skabe plads og spilvendinger for kæden, og ikke for individuelle præstationer og succes.

Finter

Kropsfinter, særligt i fysiske dueller er endnu en måde at komme fri fra sin modstander i 1 mod 1 situationer. Særligt fokus på temposkift.

Keepere

Kommunikation og aftaler mellem målmand og udespillere skal medtænkes i spillet.

Udkast

Flere forskellige udkast. Langs jorden, hoppende, kort & langt (forbi spillere). Målmandsfeltet skal udnyttes. Herefter kan der bygges på med finte ved udkast.

Gribe

Timing og vurdering. Parering kontra at gribe bolden. Hvornår det kan bruges i en spilvending. Målmandens udsyn er vigtig ved redninger, derfor er kommunikation/aftaler med spillerne vigtigt.

Forflytninger

Forskellige måder at flytte sig rundt i feltet og dermed udnytte feltet.

Positionering/armplacering

Hvordan sidder målmanden helt teknisk i mål. Hvad er 1. stolpe kontra 2. stolpe. Involver forsvarsspillere i dette, specielt ved blokering af skud og i boxplay. Eksempelvis dækker målmanden 1. stolpen, hvor backen dækker 2. stolpe.

Fokus/tips til vedr. øvelser

Vigtigt altid at tænke kamplignende situationer. Fokus på temposkift, aldrig øvelser i monotont tempo.