Frederikshavn Blackhawks blev, som jeg havde forventet danske mestre ved Superfinalen 2024 i Arena Næstved. Finalesejren på 8-2 over Copenhagen FC symbolisere for mig også endegyldigt tronskiftet i dansk kvindefloorball.

Jeg ved godt Frederikshavn havde vundet de to foregående finaler, hhv DM-finalen 2023 og Pokal Final4 i januar i år, men alligevel synes jeg det var på sin plads, at de manifisterede sig en tredje gang.
Kampen fik en chokstart med Copenhagens tidlige føringsmål til 1-0 efter et par minutter, men lige så hurtigt som Copenhagen FC kom ud af starthullerne, tog Frederikshavn fat om kampen og sendt københavnerne til tælling med tre scoringer.

Der blev kæmpet for hver en centimeter, og som jeg sagde på transmissionen på Dansk Floorball TV, så er det den mest intensive kvindekamp jeg har set. Teknisk set var der lidt tilbage at ønske, men intensiteten – og for mig i hvert fald – gjorde det hele ekstra sjovt at se.
Frederikshavn fastholdte det høje tempo, og selvom Copenhagen kom bedre med i anden periode, så blev der ikke ændret ved at Frederikshavn var det bedste hold, på flere parametre og i tredje periode løb Copenhagen tør for kræfter, og så blev forskellen for alvor tydelig på de to hold.

Kredit til Copenhagen for indsatsen, men det blev tydeligt at holdet var sammensat over den sidste måneds tid med spillere, som ikke har spillet mere end én kamp i denne sæson. Her tænker jeg på tilgangen af Klara Fjorder, Matilde Lundberg, Maria Helander, Olivia Ruthstrøm og spillende træner Isabelle Ruthstrøm.

Der var ganske enkelt mere sammenhæng og bedre fysik hos nordjyderne.

For mig har Frederikshavn nu også skubbet Copenhagen helt til side på tronen i dansk kvindefloorball. Fem sejre på stribe, inklusiv sidste års finale for Blackhawks det er klasse, mod et klassehold som Copenhagen.

Stort tillykke til Søren Frederiksen og hans lederteam, samt spilletruppen med det danske mesterskab i sæsonen 23/24.