Kyniske Frederikshavn snuppede guldet hos herrerne

Sunds Seahawks var mine favoritter inden første face off I herrernes Superfinale 2024. Men jeg skal være helt ærlig og sige Frederikshavn imponerede mig big time.

Den vinderkultur, som der er opbygget i Frederikshavn blev mere vigtig, end jeg havde troet. Spillere som Nicolai Flyvholm, Frederik Nielsen og Kasper Kajgaard offensivt og bundsolide Dennis Torp og Rasmus Bengtsson defensivt viste vejen for resten af den nordjyske gruppe.

Nuvel, der er flere andre spillere, som har vundet i Frederikshavns trup, men de her spillere, har bare den ekstraordinære erfaring, som gør man tager de rigtige beslutninger, når det kræves.

Sunds blev i mine øjne lammet af det de frygtede allermest, Frederikshavns direkte og kyniske spilvendinger. Læg dertil sublime Mathias Hansen i det nordjyske mål, så har du en rigtig grim kombination, hvis du er et boldsiddende hold i store dele af kampen.

På bænken troede jeg også Jens Hagbarth kunne gøre forskellen, men kun 26-årige Oliver Bjørk, cheftræner hos Frederikshavn Blackhawks leverede svendestykket godt hjulpet af bundrutinerede Anders Kjær og ledte sit hold til sejr, med sinde taktiske input undervejs.

Spillemæssigt synes jeg vi så en god kamp, intensiteten holdte niveau, fra hvad vi kunne forvente, fremragende ledt, af Danmarks suverænt bedste dommerpar Steffen Leholk og Tobias Pauli Schmidt.

Spændende hvor dette resultat stiller Sunds? Det er officielt at træner Jens Hagbarth stopper. Hans passionerede og meget analytiske tilgang til spillet på banen, kommer de til at savne, men hvad med spillertruppen? De har stammen og et par unge spillere på vej op. Men spillere som Mikkel Skov, Lauridsen brødrene og Handgaard brødrene har nu tabt flere finaler i streg.

Jeg håber inderligt der er mere benzin i tanken, hos de sympatiske midtjyder, jeg synes de fortjener det mesterskab snart, men det er jo der hvor sport er fantastisk. Det gælder om at være bedst på de rigtige tidspunkter uanset fortjent eller ej. Uforudsigeligt og underholdende.

Til sidst skal der lyde et stort tillykke til Frederikshavn med det tredje mesterskab på stribe på herresiden, og hvilket mesterstykke af Oliver Bjørk og hans hold, der inden sæsonen mistede 10 spillere fra sidste års trup. Respekt!