Svensk assistenttræner fuldender kvindelandsholdet.

De sidste brikker er faldet på plads i kvindelandsholdets trænerteam.

Som ny assistenttræner for kvindelandsholdet er vi glade for at kunne præsentere svenske Kim Clemedtson, der sammen med cheftræner Søren Frederiksen skal danne trænerteamet på vores kvindelandshold frem mod VM 2025 i Tjekkiet.

Hvem er Kim Clemedtson? Vi har haft en samtale med ham omkring egen karriere og tankerne han har for det fremtidige samarbejde og ønsker for vores kvindelandshold.

”Mitt namn är Kim Clemedtson och är 30år ”ung” och kommer från Göteborg. Just nu bor jag i Malmö  och har bott där i över 7år nu.

Jag har själv spelat innebandy sedan jag var 7år gammal och har erfarenhet av spel i både SSL, Allsvenskan och Select Floorball Liga Herrer.

Jag har spelat i klubbar som Malmö FBC, Warberg IC, Höllviken IBF, Vanlöse, Partille IBS, Floda IBK. Jag har även varit assisterande tränare i Malmö FBC Dam Division1 under 2 säsonger och även varit huvudtränare för Pixbo IBF Dam Divivision1 under 2 säsonger. Under förra säsongen spelade jag för Vanlöse men tyvärr blev det bara 7 matcher för att jag skadade baksida lår.

Jag har följt Danmarks Damlandslag under de senaste 2 VM nu, Uppsala och Singapore, och jag tycker Dansk daminnebandy har tagit stora kliv genom åren. Det är många unga spelare som är super duktiga redan i ung ålder och tror att dansk dam innebandy har en ljus framtid framför sig.

Så när tillfället kom att vara med och leda och utveckla Damlandslaget inför nästa VM 2025, så var det inga tvivel att tacka ja.

Ser mycket fram emot att dela med mig om mina kunskaper och erfarenheten och få vara en del av denna grupp.

Jag tror att jag kan tillföra mycket med min erfarenhet och ihop med Sören Frederiksen så tror jag detta kommer ta Danmark ytterligare en nivå uppåt.

Floorball Danmark byder Kim et stort velkommen i teamet.