Bag konceptet

Formål

Floorball Danmark lancerer Hverdagsfloorball, en regional 3 mod 3 turnering. Turneringen strækker sig over 4 hverdagsaftener i løbet af efteråret. Turneringen skal både ses som et regionalt tilbud til alle hold, der ønsker at spille kampe på lille bane med kortere geografisk afstand jævnt fordelt over hele sæsonen. Og derudover spilles Hverdagsfloorball, som navnet tilsiger, på hverdage for også at muliggøre turneringsspil til de, hvor weekenden er booket op til helbane turnering eller anden aktivitet.

4 turneringsaftener

Hverdagsfloorball strækker sig over 4 aftener i henholdsvis september, oktober, november og januar. Hver pulje af 5 hold, samles hos en værtsklub. Alle spiller mod alle i en simpel ligastruktur.

Regionsopdelt

Turneringen er inddelt i landsdele, og skal være med til at nedsætte køretiden. Det er en klar målsætning med Hverdagsfloorball, at man ikke skal køre langt på en hverdagsaften for at spille floorball. Man kan tilmelde sig i alle danske landsdele og vi inddeler efter: Storkøbenhavn, Bornholm, Sjælland inkl. Storstrømmen, Fyn, Sønderjylland, Østjylland, Midt & Vestjylland, Nordjylland.

Målsætning om lille kørselsafstand

Floorball Danmark har en målsætning om at man maksimalt skal køre 30 min i bil på en hverdagsaften for at spille Hverdagsfloorball.

ALT OM HVERDAGSFLOORBALL

Udbudte rækker

Indenfor hver landsdel vil følgende rækker udbydes U18 Piger, U18 Drenge, Senior Kvinder, Senior Herrer, +35 Kvinder, +35 Herrer, +50 Kvinder, +50 Herrer.

Tilmelding

Deadlines

Frist for tilmelding til Hverdagsfloorball er 15. august 2021 Kl. 23.59.

Pris
1299 kr.

Tilmeldinger efter 15. august kl 23.59 betaler 400 kr pr resterende turneringsaften.

Turneringsformat

Op- og nedrykning

Nr. 1 til hvert stævne rykker op. Nr. 5 rykker ned. Op og nedrykning mellem hver turneringsrunde. Hvis der kun er én pulje i den pågældende region og aldersgruppe spilles der ikke med op- og nedrykning.

Antal turneringsaftener

4 turneringsaftener pr. halvår, samt en ekstra afsluttende finale turnering i foråret. Efterårsturneringen ligger i september, oktober, november og januar. Forårssæsonen ligger i februar, marts, april, maj med finale turnering i forbindelse med DM-ugen i juni.

Antal hold:
Man mødes 5 hold til en turneringsaften.

Varighed
Alle kampe varer 8 min, med løbende tid.

Pointgivning
3 point for en sejr. 1 point for en uafgjort.

En værtsklub: Dommerbetaling, angivelse af træningstid

Ved tilmelding til Hverdagsfloorball angives, hvorvidt man ønsker at kunne bruges som værtsklub eller ej. Ved at tilkendegive at man gerne vil have muligheden for at være værtsklub, angiver man også hvilket tidspunkt på ugen man ønsker at spille. Det er oplagt at lægge afviklingen i sin egen træningstid, hvor man er sikret banetid. Da der næsten sikkert vil være flere værtsklubber i samme pulje, vælges værtsklubben tilfældigt.

Som værtsklub skal du stå for følgende

Banerne
Opsætning af 3 mandsbane med 3 mands mål.

Udstyr
Hav overtrækstrøjer klar til brug ved eventuel trøjelighed.
Det er værtsklubben der sørger for at have bolde klar.

Værtskab
Vær til stede i god tid for tage imod de andre hold, anvise dem omklædningsrum og kampbaner. Sørg for at oplåste omklædningsrum er til rådighed for gæsterne i god tid inden kampstart.

Kampafvikler
Som værtsklub skal man finde en kampafvikler. Denne kampafvikler lønnes af værtsklubben, hvorefter der vil gives fuld kompensation efter sæsonen af Floorball Danmark.
Kampafvikleren skal indrapportere resultater løbende via MVP.

Tilmeldte hold til Hverdagsfloorball bedes venligst bemærke følgende

Et afbud skal være skriftligt meddelt til Floorball Danmark senest to hverdage før spilledagen. I modsat fald gælder taksten for udeblivelse.

Manglende eller overvældende tilslutning til de enkelte rækker, kan, ligesom eventuelle fejl, eftertilmeldinger og holdtrækninger, medføre ændringer i turneringsformen, antallet af op- og nedrykkere, udvidelse eller sammenlægning af rækker og puljer m.v.

Hverdagsfloorball styres uden holdkort. Kampafvikleren indrapporterer resultater gennem MVP.

Udeblivende hold taberdømmes 0-3.

Alle hold møder senest ved puljens første kamp.

OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL

Vi har både kvinder og herrer på holdet – Hvilken række tilmelder vi os så?

Hvis man har et hold med både kvinder og herrer, skal man tilmelde sig herrerrækken. Kvinder er altså meget velkomne til at spille med i herrerrækkerne.  

Er det muligt kun at tilmelde sig ét stævne?

Nej. Hverdagsfloorball er en turnering over 4 aftener i løbet af en halvsæson. Derfor tilmelder man sig for alle 4 aftener. Skulle man dog, efter første turneringsaften have lyst til at tilmelde flere hold, står denne mulighed åben. Man vil dog altid tilmelde sig for de tilbageværende turneringsaftener.

Kan man få karantæne?

Nej. Der afvikles ikke med karantænedage, men se afsnittet ”Udvisninger” under spillereglerne. Derudover opfordrer Floorball Danmark til Fair Play.

Hvad spiller man om?

I efteråret kåres ingen officielle turneringsvindere. I foråret spilles der DM i Hverdagsfloorball til Danmarks Idrætsforbunds DM-uge i Aalborg. Alle landsdelsvindere får en gratis invitation til stævnet, som vil blive Tv-transmitteret fra Aalborg havn.

Hvor langt kan vi komme til at køre til en turneringsaften?

Floorball Danmark stræber efter, at Hverdagsfloorball skal fungere med en køretid på max 30 min. Da konceptet får debut i efteråret 2021 ved vi af erfaring, at dette princip muligvis kræver et par sæsoner at få op at køre.

Hvor gammel skal man være for at spille med i turneringen?

Man skal være fyldt 15 år, for at spille U18 til Hverdagsfloorball.

Man skal være fyldt 15 år, for at spille senior til Hverdagsfloorball.

Størstedelen af holdet skal være fyldt 35 år, for at spille +35 til Hverdagsfloorball.

Størstedelen af holdet skal være fyldt 50 år, for at spille +50 til Hverdagsfloorball.

Floorball Danmark ønsker stor fleksibilitet, og der skal derfor ikke søges om nogen dispensation. Floorball Danmark forventer Fair Play.

Skal man være medlem af Floorball Danmark for at tilmelde sig Hverdagsfloorball?

Selvom vi gerne ser så mange som muligt være medlem af Floorball Danmark, så er det ikke et krav.