Danmarksturneringen

DANMARKSTURNERINGEN

Danmarksturneringen

Danmarksturneringen i floorball har siden 1991/1992 været den officielle floorballturnering, der løber over hele sæsonen. Siden da er der sket en stor udvikling, så der i dag er mange lokale divisioner på forskellige niveauer. Dermed er der plads til alle.

Uanset om et tilmeldt hold spiller i Floorball Liga eller Serie 1, så løber turneringen over en sæson – nemlig fra september til april.

Turneringen er delt op i to regioner – region vest tæller alle klubber vest for Storebælt, og region øst tæller alle klubber øst for Storebælt. Dog er den bedste række for herrer, Floorball Ligaen, landsdækkende efter nytår.

Slutspil

I de bedste rækker bliver der afviklet slutspil for de otte højest placerede hold, der afgøres i april ved sæsonens Superfinale. Vinderen bliver kåret som dansk mester.

  • Damerne spiller bedst af tre kampe i kvart- og semifinalerne
  • Herrerne spiller bedst af tre kampe i semifinalerne
  • Både damernes og herrernes Superfinale (DM-finale indtil 2016) afgøres begge over én kamp ved sæsonens Superfinale-arrangement
  • U17-ungdomsrækken afslutter sæsonen med et Final4-DM, der afvikles over én weekend

Kvalifikationsspil

Hver sæson afvikles der opryknings- og nedrykningskampe som kvalifikationsspil for seniorrækkerne mellem Floorball Ligaen, 1. division og 2. division.

De øvrige rækker har fri tilmelding fra sæson til sæson. Hvis en række har for mange tilmeldinger, vil højere rangerede hold fra foregående sæson have fortrinsret i forhold til lavere rangerede hold.

Flex-rækker

Flex rækken har eksisteret siden 2012 og har været en stor succes. Rækkerne henvender sig især til nyopstartede hold og foreninger, hvor springet direkte til A-rækkerne er for stort. Generelt henvender rækken sig til foreninger, hvor spillersammensætninger går over flere årgange.

Flex-rækkerne fokuserer på udvikling og fastholdelse i U11, U13 og U15. Der spilles med fleksible spilleregler med 5-mod-5 plus målmand på almindelig banestørrelse (20 x 40 m), og der er stor fleksibilitet i forhold til anvendelse af spillere på forskellige årgange. Der vises ingen tabel og der kåres ingen vinder i hver række.

Struktur

  • Der spilles enkeltkampe ude/hjemme efter udmeldt program
  • Det tilstræbes at give hvert hold mellem 12-21 kampe pr. sæson (afhænger af række)
  • Der inddeles i puljer så geografisk som muligt

Tilmelding til Danmarksturneringen åbner i februar og er åben op til to måneder frem.

Tilmeldingsperioden og deadlines for de enkelte rækker fremgår af tilmeldingsbrevene nedenfor.

Tilmeldinger 2020/21

For at deltage skal din klub være medlem af Floorball Danmark. Hver klub kan tilmelde lige så mange hold, som de vil – og stort set på det niveau, der ønskes. Der er tilmeldingsrækker ud fra faste principper fra 1. division og ned. Danmarksturneringen starter i september og slutter i april/maj.

Alle foreninger skal tilmelde deres hold via Foreningsportalen. Foreningens formand eller kasserer har modtaget personlig adgangskode, som anvendes ved den elektroniske tilmelding.

Hvis I ikke allerede er medlemmer af Floorball Danmark og ønsker at tilmelde jer, kan I kontakte os på turnering@floorball.dk eller 43 26 25 91

Floorball Liga

Vinderhistorik

Karantæner

Relaterede dokumenter til Turneringer kan findes under Download.

Idrættens Kompetance Center

turnering@floorball.dk
(+45) 43 26 25 91