Floorball Danmark og OMBOLD indgår samarbejde for at styrke udsattes engagement i idrætsfællesskaber

OMBOLD har siden 2003 brugt fodbolden, og det fællesskab der følger med, til at skabe positive livsforandringer for mennesker i udsatte positioner. Et samarbejde med Floorball Danmark skal nu give udsatte mennesker mulighed for også at spille floorball.
Hos Floorball Danmark, er man ikke i tvivl om, at floorball kan noget helt specielt og har et uudnyttet potentiale. Derfor er man hos forbundet også sikker på, at samarbejdet med OMBOLD vil føre til, at nye og udsatte målgrupper vil finde vej til fællesskaber i lokale floorballforeninger landet over

– Floorball er en sport, hvor alle kan være med, uanset erfaring eller fysisk formåen. Det er en inkluderende idræt, der ligesom fodbold appellerer til idrætsuvante grupper. Vi er overbeviste om, at samarbejdet med OMBOLD vil hjælpe os med at nå endnu flere mennesker i udsatte positioner. Floorball Danmark har siden 2015 været en del af Bevæg dig i livet, der har vi arbejdet med formatet MotionsFloorball, hvor der er en endnu lavere barriere end det, hvilket kommer til at passe fint ind i vores samarbejde med OMBOLD, siger Claus Winberg, sekretariatschef i Floorball Danmark.

I OMBOLD er man begejstret for samarbejdet med Floorball Danmark, da det vil tilføre stor viden og værdi til organisationens arbejde med at etablere en ny idrætsgren, som er målrettet udsatte voksne mennesker.
– Vi har i de seneste 20 år vist, at mennesker i udsatte positioner både kan og vil spille fodbold, hvis spillet og rammerne tilpasses deltagernes sociale og fysiske funktionsniveau. Men vi har ingen viden om floorball, og netop derfor har samarbejdet med Floorball Danmark enorm værdi. De kender de foreninger, vi skal samarbejde med, de kan sparre med os om tilpassede floorballkoncepter, og så vi kan samarbejde omkring afviklingen af regionale og nationale stævner, udtaler Martin S. Pedersen, direktør i OMBOLD.

En fælles målsætning
Floorball Danmark og OMBOLD har et fælles mål om, at der skabes en lige så stor succeshistorie på floorballbanen, som den der er blevet skabt på fodboldbanen.

Forskning og erfaringer fra OMBOLD viser, at fodbolden, og det fællesskab der følger med, kan nedbringe ensomhed og misbrug og forbedre den generelle fysiske og mentale sundhedstilstand markant blandt udsatte mennesker.
Floorball har en del fællesnævnere med fodbold. Det er relativt let at komme i gang med at spille, det kan spilles de fleste steder, og man kan være en del af spillet på banen uanset om man går, står eller løber. Derfor har begge organisation store forventninger til, at der kan skabes et positivt og forandringsskabende fællesskab omkring floorballen for mennesker i udsatte positioner.
Baggrund for samarbejdet

OMBOLD vil gennem et 3-årigt pilotprojekt, som er støttet af Den A.P Møllerske Støttefond med 6 millioner kroner, engagere udsatte mennesker i andre idrætsgrene end fodbold, som tiden 2003 har været NGO’ens primære idrætsgren.
Ud over floorball vil OMBOLD også arbejde med at engagere udsatte mennesker i fællesskaber omkring badminton og løb/gang og på samme tid blive ved med at udvikle det allerede eksisterende fodboldkoncept.

Floorballkonceptet vil blive udbredt til mennesker i udsatte positioner i Aalborg, Holbæk, København og Sønderborg gennem samarbejder med lokale floorballforeninger i kommunerne.