Floorball Danmark fejrer 30 års jubilæum med landskampe mod Norge

Hip hurra og gratis kagemand – Kom til fødselsdagsfest i Arena Nord!
Floorball Danmark fylder 30 år og fejrer det med gratis entré og kagemand til de første 500 personer når de første landskampe i 2019 spilles d. 9. november i Arena Nord.
Floorball Danmark er glade for det gode samarbejde med de nordjyske klubber, Arena Nord og Frederikshavn kommune, og vil derfor gerne fejre dagen med at forkæle alle interesserede.
Fejringen finder sted d. 9. november i Arena Nord kl. 12.00, hvor de danske floorball landshold på både herre og dame siden tørner ud mod Norge.

Det er også her årets Struktur- og Budgetmøde afvikles, hvorfor der håbes på god opbakning til landsholdenes forberedelser.
Damelandsholdet benytter kampene mod Norge til sidste finpudsning inden VM i Schweiz i december, mens Herrelandsholdet får afgørende træning, ift. forberedelserne frem mod VM Kval på hjemmebane i Januar 2020.

Kampprogrammet er som følger:
9. nov. Lørdag kl. 13.00 Danmark – Norge, Kvindelandskamp
9. nov. Lørdag kl. 15.30 Danmark – Norge, Herrelandskamp
10. nov. Søndag kl. 13.00 Danmark – Norge, Kvindelandskamp
10. nov. Søndag kl. 15.30 Danmark – Norge, Herrelandskamp

Kom og fejr Floorball Danmark og vær med til at varme Frederikshavn op til den kommende VM-kvalifikation i januar 2020, hvor floorballfesten får alvor når klimaks.
Floorball Danmark står denne dag også klar med fantastiske fødselsdagstilbud på billetter til VM-kvalifikationen.

DR sender fra Arena Nord lørdag
Vi ses d. 9. november i Arena Nord, Frederikshavn. Foruden lørdagskampene mod Norge, spilles ligeledes kampe søndag 10. november mod Norge, ligeledes i Arena Nord samme tidspunkter.
Lørdagens kampe transmitteres af Danmarks Radio.

Historien bag Floorball Danmark
I Danmark blev Dansk Floorball Union stiftet i 1989 i Aalborg. De idealistiske ledere arbejdede hårdt for at gøre sporten kendt herhjemme og udbrede den. Et af de vigtigste indsatsområder var at søge optagelse i DIF og dermed blive et anerkendt specialforbund. Dermed ville sporten lettere kunne udbredes, og optagelsen i DIF ville være en blåstempling af sporten, samtidig med at alle specialforbund under DIF får tilskud fra tipsmidlerne.

Det blev en lang proces, da DaFU ikke opfyldte DIF’s krav om mindst 1.000 medlemmer, 25 foreninger og klubber i minimum ni amter. I stedet blev der foreslået at lave et fælles forbund med hockey. Det tog dog noget tid, inden de to sportsgrene var klar til at slå pjalterne sammen, men da det endelig skete, blev Dansk Hockey og Floorball Forbund en realitet.

Optagelsen i DIF skete i 1995, og dermed blev floorball anerkendt som en officiel idrætsgren. Der var dog mere tale om et proformaægteskab end noget andet, da begge forbund havde deres egne bestyrelser og en selvstændig økonomi. Navnet var således det eneste, de to sportsgrene havde til fælles indtil 2008, hvor DaFU og DHU blev registrerede som selvstændige forbund.