VM Kvalifikation i Floorball afvikles for første gang på dansk grund 2020!

Siden Floorballsporten blev organiseret i Danmark i 1989 er det gået stærkt, og sporten har nu for alvor bidt sig fat i Danmark og danskerne med over 10.000 registrerede spillere i seneste medlemsopgørelse fra DIF og DGI, og den hastigt voksende sport klarer sig også godt internationalt, hvor Danmark med herre, dame og U19 landshold alle er blandt top 8 i Verden. Og netop verdenstoppen i Floorball kommer til Danmark, idet Floorball Danmark samt en række partnere har fået tildelt værtskabet af VM kvalifikationen for herrer som afvikles 29. januar til 2. februar 2020

– Vi er meget stolte over at vi har fået tildelt værtskabet af Floorball VM kvalifikationen, og vi glæder os til på dansk grund at vise verdenstoppen i floorball frem på bedste vis, oplyser formand i Floorball Danmark, Carsten Nymand Provstgaard.

Stor opbakning til landsholdene
Stedet er også allerede på plads idet Floorball Danmark har fast hjemmebane med sine landshold i Frederikshavn og Arena Nord. Den faste hjemmebane i Frederikshavn er en del af et landsholdssamarbejde med Frederikshavn Kommune og DR, som VM-Kvalifikationen er en del af.

Læs om landsholdsaftalen med DR her:
https://www.dr.dk/sporten/landskampen/vm-i-floorball-og-alle-hjemmekampe-sendes-paa-dr

Og samarbejdet og partnerne omkring landsholdene udvikles hele tiden, idet Danmark kommer til at blive godt klædt på da der netop er indgået en ny historisk stor samarbejdsaftale med danske Select og Floorballcentret som klæder de danske landshold og ungdomslandshold på i 4 år og understøtter landsholdene yderligere med udstyrshåndtering og landsholdsmerchandise.

Se videopræsentation af landsholdsdragten her:
https://youtu.be/e9LHrTM3gkM

– Det at VM-kvalifikationskampe spilles i Frederikshavn, vidner om at Frederikshavn Kommune er lykkedes med at være værtsby og hjemmebane for floorball. Vi har haft nogle fantastiske dage med de landskampe, der er blevet spillet her i kommunen, og vi vil byde på lige så fantastiske dage, når de internationale spillere ankommer til Frederikshavn, oplyser Borgmester i Frederikshavn, Birgit Hansen.

Ikke første gang med internationale sportsarrangementer i Frederikshavn
Frederikshavn Kommune er vant til at afholde internationale sportsturneringer. I 2015 havde det norske kvindelandshold hjemmebane i Frederikshavn ved VM i Håndbold, og i 2018 fik de danske landshold i floorball hjemmebane i Frederikshavn på baggrund af flotte resultater fra en af kommunens mange floorballklubber, Frederikshavn Blackhawks.

– Vi er en kommune, som elsker de store sportsbegivenheder. Det samler folk fra forskellige egne af landet, hvor de mødes om det fællesskab, det giver at opleve og heppe på spillerne. Under de foregående kampe med det danske og norske landshold så vi, hvor engageret spillerne er, og jeg glæder mig personligt til at opleve endnu mere floorball i topklasse”, fortsætter borgmesteren.

Også Arena Nords direktør Per Malmberg glæder sig til VM kvalifikationen:
– Det er en stor ære at kunne offentliggøre at Arena Nord og Frederikshavn skal facilitere rammerne for VM-kvalifikationen i 2020. Denne udmelding er med til at understrege at Frederikshavn og Arena Nord kan skabe fantastiske rammer for sport på verdensplan. At kunne tiltrække hele to puljer med nogen af verdens bedste floorballhold til byen skaber ikke blot aktivitet i Arena Nord, men inddrager og skaber en masse aktivitet i Frederikshavn som by og handelsstand, fortæller Per Malmberg, direktør for Arena nord.

I alt skal der spilles 2 Europæiske VM kvalifikationspuljer med samlet 8-landshold, og heriblandt det danske herrelandshold i floorball. Systemet er præcis som i fodbold, hvor puljerne er inddelt efter seedning, og her ligger Danmark i 2. seedningslag og dermed med gode chancer for VM-kvalifikation. Senest VM blev afviklet var det i Prag med 16 deltagende nationer hvor Danmark placerede sig på 8. pladsen og Danmarks kampe blev vist på DR3. Og næste gang VM spilles sker det i Helsinki december 2020 ligeledes for 16. lande, og det er 2 af de i alt 4 Europæiske VM-kvalifikationspuljer til VM i Helsinki som afvikles i Frederikshavn 30. januar. til 2. februar 2020.

Yderligere oplysninger
Floorball Danmark Carsten Nymand Provstgaard, 40 76 95 25
Arena Nord, Per Malmberg, 96 20 10 50
Select, Klaus Rasmussen, 20 29 71 13
Floorballcentret, Christoffer Vitek, 27 12 02 68
Borgmester Frederikshavn, Birgit Hansen, Borgmesterkontoret

Billede
På billedet ses landsholdsaktuelle Jannik Trolle og Jasmin Damm iført nyt landsholdstøj fra Select, der præsenteres når Danmark spiller VM kvalifikation 2020 i Arena Nord, Frederikshavn.