Sverige for stærke i sidste gruppekamp

Mødet med de svenske naboer blev som forventet en svær opgave, da U19-landsholdet tabte 0-10 ved VM i Växjö. I morgen formiddag venter der et opgør om femtepladsen mod Letland.

U19-landsholdet var tilbage på tre kæder, da værtsnationen Sverige stod på den anden side i den afsluttende gruppekamp. Danmark var i forvejen sikre på at slutte på en tredjeplads – og dermed spille om 5.-6. pladsen. En sejr over svenskerne havde sågar givet en semifinaleplads, men dertil var modstanderne for stærke.

Det sluttede med et nederlag på 0-10, hvor svenskerne især i 2. periode viste deres effektivt. De første 20 minutter sluttede derimod kun med en svensk 2-0-føring – og her viste danskerne igen, at de som i går mod Slovakiet turde at spille. Det blev til en række gode muligheder, men danskerne måtte gå målløse fra kampen, som Michael Bie Olesen blev udset som bedste dansker i.

I morgen venter den fornemmeste kamp, et dansk U19-landshold har været i, når der skal kæmpes om femtepladsen ved A-VM i Växjö. Letland bliver modstander i det opgør – et mandskab der tidligere på ugen var tæt på at tage point fra Schweiz. Letterne sikrede deres tredjeplads via en 13-10-sejr over Polen. Dermed kan ungdomslandsholdet gøre A-landsholdet efter – og både slå Slovakiet og Letland ved en slutrunde – og samtidigt slutte på samme plads som herrerne ved VM i Riga. Nemlig nummer fem.

Kampen mod Letland spilles lørdag klokken 10.

Se kampfakta