Historisk: Første overlevelse i A-VM i 14 år på plads

U19-landsholdet leverede i aftes den indsats, der gør VM 2017 historisk. Og da Slovakiet som ventet ikke true Finland  i dag, er A-VM i 2019 en kendsgerning. I aften møder danskerne Sverige.

Målet om at blive i A-VM blev reelt set sikret, da U19-landsholdet besejrede Slovakiet i aftes. Da slovakkerne som ventet ikke kunne true Finland dagen derpå, så er den historiske overlevelse i A-VM en kendsgerning. Holdet glæder sig over, at overlevelsen blev sikret allerede i gruppespillet.

– Det var vores målsætning at blive oppe, og det havde vi to skud i bøssen til. Vi kunne lige sikre det med det samme, og det var det, vi satsede på. For rigtigt mange er det første gang, at de spiller noget så stort som et VM. Jeg synes, at os, der har prøvet det før, formår at få drengene til at geare ned og ikke være for overtændte, siger Emil Brixager, der sammen med Jesper Schmidt og Mathias Lauridsen var med for to år siden.

Landstræner Michael Dahl efterlyste inden kampen, at danskerne skulle turde at holde fast i bolden. Og det var det, der grundlagde gårsdagens sejr over Slovakiet.

– Det vigtigste var nok, at vi turde at spille floorball. Vi har hele tiden vidst, at de kunne spille, det har de vist på træningsbanen. Vi har trænet meget på at blive presset højt på banen og lave det her omstillingsspil, og det lykkedes for os. Og så ramte vi målet, siger landstræner Michael Dahl.

I aften venter de svenske venter, hvor Danmark teoretisk set kan spille sig i semifinalen. Det kræver dog en kæmpe overraskelse, hvis det skal blive til en sejr, da Sverige er store favoritter på trods af et 7-14-nederlag mod Finland i går. Landsholdet jagter chancen, men ved godt, hvad der venter efter mødet med Sverige.

– Umiddelbart bliver konceptet det samme som mod Finland. Der er en vigtig kamp i morgen, der er vigtigere end den i dag, erkender Michael Dahl med henblik på, at det ligner en kamp om femtepladsen.

Kampen mod Sverige starter klokken 19:15, mens danskerne formentlig stilles over for Letland klokken 10 i morgen.