U19-landsholdet åbnede VM med nederlag

Danmark tog hul på VM i Växjö med et nederlag på 1-15 mod stærke finner, der lagde et tungt press på danskerne.

Titelaspiranterne fra Finland blev som forventet en for stor mundfuld, da U19-landsholdet spillede første kamp ved VM. Hurtige pasninger og højt press resulterede i et nederlag på 1-15. Danskerne fik ellers den bedst tænkelige start, da det blev 1-0 efter tre minutter. Frederik Nielsen opsnappede en pasning fra Rasmus Ravn – og fik sendt bold ind ved nærmeste stolpe.

Finnerne fik hurtigt rystet det af sig og satte sig herefter på kampen med hurtige tværpasninger, der åbnede det danske forsvar. Ud over scoringen blev det til et par gode muligheder udefra, men det høje press gjorde det svært for danskerne at få bolden ud af egen zone.

– De første 10 minutter i hver periode synes jeg egentligt, at vi hænger godt med, selv om vi spillede med blandede tre kæder. Vi får skabt nogle chancer og nogle omstillinger, men ellers skal vi turde at holde i bolden. Jeg synes ikke rigtigt, at vi tør det i dag. Og når vi endelig får muligheden for det, så har vi faktisk nogle aftaler, at vi skal løbe med og passe bolden, siger landstræner Michael Dahl.

I morgen gælder det nøglekampen for danskerne, når Slovakiet står på den anden side. Kaptajn Jesper Schmidt var selvfølgelig skuffet ovenpå nederlaget, men anerkender også dagens modstander.

– Selvfølgelig er vi skuffede, for vi taber stort. Det var en hård kamp, og det vidste vi godt, da vi gik ind til den. Vi lægger meget stor vægt på den kamp, vi skal spille i morgen mod Slovakiet, så det var fint, at vi fik mulighed for at spare kræfter og komme i gang, fortæller Jesper Schmidt.

Danmark møder Slovakiet klokken 16:30 onsdag eftermiddag.

Se kampfakta