Jagter første A-VM-overlevelse i 14 år

Der venter det danske ungdomslandshold på papiret en rigtig svær pulje ved VM, der åbnes mod Finland i dag. Målet er at overleve i A-VM.

Danmark er tilbage i A-VM, når det går løs om få timer i Växjö mod Finland. Der venter landstrænerteamet en helt anden slags slutrunde end for to år siden, hvor det blev til guld i B-VM. Historisk set har det danske U19-landshold altid rykket op og ned hvert år med undtagelse af 2003. Derfor skal en elevatortendens brydes, hvis målet om også at være en A-nation om to år skal opfyldes.

– Vi forventer, at vi ikke har så meget bold som for to år siden, så vi er klar til at gå på de omstillinger, der vil være. Vores ingrediens til at overleve er det sammenhold, vi har på holdet, og så kan vi køre taktisk. Vi giver alt, hvad vi har i os, for målet er at blive i A-VM, fortæller landstræner Michael Dahl.

Den første opgave ved VM bliver de forsvarende verdensmestre fra Finland, der leverede et så overbevisende VM-guld for to år siden, at finalesejren på 10 mål er historiens største i en international finale. I den indledende gruppe venter desuden de svenske værter og Slovakiet, så Michael Dahl erkender, at en ny billet til A-VM kan blive indløst efter en nedrykningskamp på lørdag.

– Vi tror på, vi kan drille de andre nationer, men vi ved det bliver svært. Slovakiet bliver vores nøglekamp i gruppen, men en eventuelt nedrykningskamp er også noget, vi har fokus på, siger landstræneren.

Slovakiet leverede et stærkt VM for to år siden, hvor de blev nummer fem. Danmark og Slovakiet mødes onsdag klokken 16:30. En eventuelt nedrykningskamp står mellem de to fjerdepladser fra A-VM’s to grupper og spilles lørdag klokken 19:00.

Følg U19-VM her

Floorball Danmarks VM-side
Facebook.com/floorballdk
Facebook.com/dedanskeu19drenge
Officiel VM-side