U19 herre landsholdet er klar til VM i Frederikshavn

En lille status fra det danske U19 landshold.

Det danske U19 landshold har netop deltaget i turneringen Polish Cup 2023, som foregik 2-5 februar i Polen. Her mødte holdet Sverige, Polen og Schweiz i gruppespillet. I den anden pulje var Finland, Tjekkiet, Slovakiet og Tyskland. SÅ der ventede 7 nationer fra top 8 på verdensranglisten, samt Danmark (9 på verdens ranglisten).

Det blev som forventet nederlag til Sverige og Schweiz, Sverige som endte med at vinde turneringen og Schweiz som blev nr 3. efter en sejr over Finland i bronzekampen.

Det blev til gengæld til en velfortjent 4-2 sejr over Polen, her spillede holdet en flot defensiv kamp og skabte en masse chancer offensivt. Sejren kunne sagtens være blevet større, hvis effektiviteten på dagen havde været endnu bedre.

Søndag skulle Danmark møde Tyskland i kampen om 5 pladsen. Her viste holdet igen sine kvaliteter og førte os 4-1 efter 2 periode. Desværre tog Danmark 2 dumme udvisninger til slut i 2 periode som gav Tyskland muligheden for at scorer 2 mål i PP i starten af 3 periode. Danmark tog igen føringen til 5-4 med knap 3 min igen. Desværre kunne holdet ikke forhindre Tyskland i at udligne med 16 sekunder igen til 5-5. Dette betød straffeslagskonkurrence mod Tyskland, den vandt Danmark 1-0 og dermed var 5 pladsen i hus.

”Vi slår nr. 6 og 8 i verdenen pt. (Tyskland og Polen). Hvilket er de hold som vi skal kunne måle os med. I begge kampe viser vi en enorm kvalitet i 5 mod 5 spillet. Vi skaber en masse chancer og får os produceret nok mål offensivt til at vinde sådan nogle kampe. Dermed fik vi bevist overfor os selv at vi er klar til VM på hjemmebane i Frederikshavn. Men samtidig nogle dyre med gode lærepenge om hvilken betydning udvisninger kan få i internationale kampe” udtaler en glad cheftræner Jens Lykke Hagbarth.

En stor tak til alle de mange danske fans, som tog turen til Polen for at bakke holdet op.