Svensk mestertræner i spidsen for herrerne

Herrelandsholdets nye landstræner er på plads. Floorball Danmark kan offentliggøre, at det bliver den meriterede svensker Mikael Karlberg, der kommer til at stå i spidsen for herrerne.

Svensk mester, VM-guld og Europa Cup-titler. Herrelandsholdets nye landstræner har både meritter og masser af erfaring med i bagagen, når han fremover skal tage turen over sundet. Floorball Danmark kan nemlig præsentere svenske Mikael Karlberg med otte sæsoner i SSL som afløser for Jens Ørhøj.

– Det bliver en spændende udfordring, som jeg glæder mig meget til at komme i gang med. Jeg vil forsøge at udvikle offensiven, og så vil jeg bygge videre på den defensive stabilitet, der allerede findes på holdet, fortæller den nye landstræner, der har skrevet under på en kontrakt til og med VM 2018.

Som klubtræner var han i 2006 med til at sikre AIK’s første SM-guld samt to Europa Cup-titler de efterfølgende år. 41-årige Karlberg har desuden stor erfaring fra international floorball, hvor han har været omkring både Sveriges A- og U19-herrelandshold – med sidstnævnte vandt han VM-guld i 2013.

– Jeg håber, jeg kan komme ind med nye tilgange, der kan bidrage positivt til udviklingen. Jeg har fulgt VM tæt – og specielt det svenske landshold under VM i Göteborg, så jeg håber, at den erfaring kan komme til nytte i de kommende år, siger Mikael Karlberg, der i sidste sæson var tilbage i AIK som cheftræner for deres SSL-hold.

Svenskeren anses som et af de absolutte topnavne inden for trænergerningen, så det er med stor tilfredshed, at det er lykkedes at sikre en aftale.

– Det er fantastisk, at vi kan præsentere Michael Karlberg som ny landstræner. Han er en kæmpe kapacitet, som vi er overbeviste om kan løfte Floorball Danmark videre på rigtigt mange fronter. Han er en virkelig dygtig træner med stor erfaring fra SSL og international floorball, fortæller sportskonsulent Frederik Bloch, der har stået for ansættelsen.

Floorball Danmark er i fuld gang med at besætte de øvrige positioner i herrelandsholdets nye stab under Mikael Karlberg.

Læs også: Portræt af Mikael Karlberg

 

Fakta om Mikael Karlberg

Født 1976 i Lissabon
Bosat Malmö med familie
Uddannelse Idrætspædagog
Træneruddannelse Elitetræneruddannelsen (Svensk Innebandy Förbund)

Trænerkarriere (uddrag)

2015-16 AIK (cheftræner)
2012-15 Malmö FBC (cheftræner)
2011-13 Sverige (U19-herrer) (assistenttræner)
2008-11 FC Helsingborg (cheftræner)
2004-08 AIK (assistenttræner)

Meritter

Herre-VM 2014 Sverige (scout)
U19-VM 2013 Sverige
Europa Cup 2007 AIK
Europa Cup 2008 AIK
SM 2006 AIK

Sjette svensker

Karlberg bliver den sjette svensker, der bestrider posten som dansk herrelandstræner. De andre er Urban Karlsson, Preben Pedersen, Johan Schönbeck, Mattias Wennbring og Glenn Wiman.