Stolt U19-hold efter bedste VM-resultat

VM 2017 er overstået – og der er meget at glæde sig over på trods af dagens nederlag. Danmark overlevede et A-VM – og leverede samtidigt den bedste placering nogensinde.

Letland blev en for stor mundfuld for U19-landsholdet, da VM 2017 blev afsluttet. Kaptajnen Jesper Schmidt anførte Danmark til sjettepladsen i sin anden VM-turnering, så selv om nederlaget var skuffende i øjeblikket, så var det med oprejst pande, at slutrunden blev lukket ned. Sjettepladsen er nemlig det bedste resultat, et dansk U19-landshold har præsteret.

– Vi vidste godt, at dagens kamp ville blive svær, men selvfølgelig er vi skuffede lige nu. Jeg er sikker på, at vi er tilfredse om et par timer eller i morgen. Der har aldrig været et U19-hold, der er lykkedes så godt til et VM, som vi har gjort i år. Jeg tror, vi har overrasket nogle derhjemme. Så vi er meget er stolte, fortæller Jesper Schmidt.

Læs også: Nederlag mod Letland giver 6. pladsen

Fra trænerbænken kunne der også skelnes mellem dagens nederlag og det overordnede VM-resultat.

– Drengene gav alt, hvad de havde i sig. Og så kan vi ikke kræve mere af dem. På en god dag, havde vi kunnet byde Letland mere op til dans, men man må også have stor respekt for, at letterne har spillet et godt VM, siger assistenttræner Jens Hagbarth.

Landstræner Michael Dahl kunne efterfølgende glæde sig over den flotte placering, men der har ligget meget arbejde i at nå dertil.

– Det har været en fornøjelse at arbejde med de her drenge. Sammenholdet har været en stor del af det, og så har vi arbejdet stenhårdt på det. I starten troede vi ikke, vi kunne gå så langt, men spillerne har udviklet sig rigtig meget undervejs – både fysisk og teknisk. Vi har kørt alt ud af holdet. Vores mål var at blive i A-VM, så vi er meget tilfredse med forløbet, siger landstræneren.

Næste VM afholdes om to år i Halifax, hvor turen går over Atlanten til Canada. Til VM 2019 kan hele seks spillere fra den nuværende trup være med, når et dansk U19-landshold igen er at finde ved et A-VM takket være præstationerne i Växjö i år.

U19-landsholdets VM-placeringer

2017 6. plads

2015 9 plads

2013 8. plads

2011 9. plads

2009 8. plads

2007 9. plads

2005 8. plads

2003 7. plads

2001 8. plads