Q&A: Herrelandstræneren ser frem til weekendens debut mod Tyskland

Når herrelandsholdet møder Tyskland i weekendens to kampe i Sønderborg, så er det Mikael Karlbergs debut som landstræner. Kampene skal bruges på at skabe tryghed hos de nye spillere – og gøre holdet klar til den kommende VM-kvalifikation om tre måneder.

Hvordan bliver det at stå i spidsen for det danske herrelandshold for første gang?
– Jeg ser virkelig frem til mine første kampe som dansk herrelandstræner. Det kommer til at give et ekstra kick lige inden, den første kamp fløjtes i gang, men under kampene plejer jeg at være så fokuseret, at jeg kun tænker på spillet. Vi har haft tre samlinger med ren træning, og nu skal vi så endelig i kamp og se, hvor vi står henne forud for VM-kvalifikationen.

Hvilken slags floorball kommer du til at praktisere?
– Vi kommer til at bygge videre på det flotte arbejde, som mine forgængere har præsteret. Vi har snakket en hel del om, at vi skal kunne tilpasse vores spil til en vis grad alt efter, om vi møder en top 4-nation, en nation på vores eget niveau (5-10, red.), eller om vi møder en nation på lavere niveau end os. Vi fokuserer på skabe tryghed hos alle de nye spillere. Personligt vil jeg gerne spille effektivt floorball, hvor vi spiller hurtigt, direkte og så enkelt som muligt.

Hvad er fokus med tanke på den kommende VM-kvalifikation?
– Vi har mange debutanter og unge spillere med, som skal testes af på internationalt niveau og se, hvad det indebærer. Ellers kommer vores fokus til at handle om at skabe tryghed hos spillerne og bygge videre på det, som har fungeret så godt fra tidligere.

Der er nogle afbud til kampene. Hvordan skal I arbejde med truppen i Sønderborg?
– Det bliver interessant at se alle de nye i internationale kampe. Det er noget, der udvikler dem. Det vigtigste med kampene er, at vi får forberedt os til VM-kvalifikationen, at jeg lærer, hvordan spillerne agerer under kampe – og at de lærer Anders (Mörk, assistent, red.) og mig at kende – og hvordan vi agerer under kampe.