Optakt til VM i Schweiz

I morgen er det tid til herrernes WFC igen, som i denne udgave bliver spillet i Zürich og Winterthur, i Schweiz. Det danske landshold leder efter genrejsning, efter en svær 6Nations turnering i Weissenfels, Tyskland.

Danmark befinder sig i gruppe D, hvor modstanderne hedder Australien, Polen og Filippinerne. De tre puljekampe er d. 6, 7. og 8. november.

6/10: Australien – Danmark kl. 18:00 i AXA Arena, Winterthur

7/10: Danmark – Polen kl. 10:00 i Swiss Life Arena, Zürich

8/10: Danmark – Filippinerne kl. 10:00 i AXA Arena, Winterthur

 

Du kan se det fulde kampprogram og alle puljerne her.

 

Scenarierne for det danske landshold er:

  • Hvis Danmark vinder gruppe D, skal de møde fjerdepladsen fra gruppe A i en playoffkamp om at komme i kvartfinalen.
  • Bliver det derimod en andenplads i gruppe D, skal Danmark møde tredjepladsen i gruppe A i en playoffkamp om at komme i kvartfinalen.
  • Hvis Danmark får en tredjeplads i gruppe D, hedder modstanderen fjerdepladsen i gruppe C, i en kamp hvor vinderen skal spille om 13. pladsen efterfølgende.
  • Hvis Danmark får en fjerdeplads i gruppe D, skal de møde tredjepladsen i gruppe C, i en kamp hvor vinderen skal spille om 13. pladsen efterfølgende.

Taber man playoffkampen eller en eventuel kvartfinale, skal der spilles placeringskampe.

 

Frem mod turneringen har vi talt med landstræner Matti Kaipio, for at høre om forventninger, målsætninger og erfaringer fra optakten til WFC med blandt andet 6Nations.

 

Landstræneren havde følgende at sige:

 

Hvad tænker du om de andre holds niveau op til turneringen og hvordan kan det sammenlignes med 6Nations?

6Nations turneringen var en svær turnering. Alle de andre deltagende lande, udover Danmark, deltog i turneringen med deres bedste hold og kom også velforberedte til turneringen.

De hold vi betragter som vores primære modstandere ved WFC, så rigtig gode ud ved 6Nations. Norge, Tyskland, Slovakiet og Polen har alle højnet deres niveau markant siden kvalifikationerne til WFC.

Letlands niveau vidste vi allerede var rigtig højt.

For os var turneringen en virkelig god og vigtig studietur. Det er tydeligt at kampene i Select Herreligaen ikke er nok til at forberede spillerne på at spille på det her niveau, samtidig med at det var vigtigt at arbejde på teamwork, landsholdslejre og få nogle internationale kampe under bæltet.

Vi samlede erfaring fra turneringen og fik fem nye målscorere på det internationale niveau!

Turneringen var også vigtig for vores rutinerede landsholdsspillere, grundet kravene i internationale kampe, med hensyn til kampenes fart og fysikalitet, som man kun kan opleve i disse kampe.

I forhold til forberedelse, giver vi virkelig vores modstandere et forspring. Vores forberedelse til WFC er ikke optimal, men vi vil gøre vores bedste.

Vores hold fra 6Nations bliver forstærket af fem stærke spillere. Vi ved at de bringer målfarlighed og vi kan realistisk set kæmpe for sejre til WFC.

 

Hvad er jeres forventninger og mål for WFC?

Vi vil vinde de indledende kampe og det er også muligt, men det er ikke nemt. Vi skal vokse som hold og blive bedre end vi var i WFC kvalifikationerne – eller til 6Nations.

Polen var et stærkere hold end os til 6Nations og dominerede slagets gang, selvom vi formåede at holde cifrene tætte.

Australien og Filippinerne har forberedt sig godt til WFC og spiller på et fint niveau, som ét hold, offensivt og defensivt.

I playoffkampen af WFC, efter gruppespillet, forventer vi at møde Norge – hvis kampene går som forventet. Den kamp vil bestemme om vi skal spille kvartfinale eller placeringskampene 9-16.

Norge var virkelig stærke til 6Nations og vi skal spille vores bedste, hvis vi skal slå dem, men jeg ved vi har en chance for at gøre det.

 

Hvad viste/lærte erfaringerne og resultaterne ved 6Nations jer som forberedelse til WFC?

Læringen er, at vi ikke må negligere den fakta i Danmark, at konkurrencen på det internationale niveau bliver højere hvert år.

Mere end noget andet, mindede den her oplevelse os om niveauet det kræver i de internationale kampe og hvor de andre lande er lige nu niveaumæssigt.

Resultaterne viser os at vi bør være bedre forberedt og have det bedst mulige hold med for at spille for sejr på det her niveau.

Men jeg lover alle vores tilhængere, at Danmark ikke har spillet sit bedste floorball endnu og det er det vi sigter efter til det kommende WFC!

 

Turneringens første kamp er allerede lørdag d. 5/11 kl. 13:30, når Tjekkiet og Letland åbner ballet. Dernæst vil der være åbningsceremoni, inden hjemmebanefavoritterne fra Schweiz tager imod Norge.

Danmarks kampe og VM-finalen bliver vist på SPORT LIVE.