Optakt til 6 Nations

På fredag d. 30/9 skal Danmarks Herrelandshold i aktion ved den årlige 6 Nations turnering, der i år afholdes i Weissenfels, Tyskland. Åbningskampen er Slovakiet mod Letland  kl. 09:00. To timer senere ruller bolden igen, denne gang med Danmark i aktion, når Polen bliver første modstander i turneringen kl. 11:00.

 

Det er en turnering med et tætpakket program, hvor Danmark skal i aktion hele 2 gange både fredag og lørdag, mens søndagen byder på en enkelt kamp. De fem nationer Danmark skal i ilden mod, er Polen, Slovakiet, Letland, Tyskland og Norge.

 

Før det første fløjt, har Floorball Danmark i samarbejde med Herrelandsholdets cheftræner, Matti Kaipio, lavet en optakt til turneringen.

Matti Kaipio udtaler sig om sine forventninger til turneringen og truppens nuværende status:

 

“Vi har en god gruppe af kernespillere, der har vist god form i sommerens camps og der er sket en udvikling til et punkt, hvor vi begynder at have spillere, der er på et internationalt topniveau, når man kigger på resultaterne fra de fysiske test.

 

Selve vores spil, har også udviklet sig passende henover sommerens camps. Jeg ved af erfaring, at ting fra taktiktavlen viser sig på farten i en kamp. Enten tænker vi stadig over det og så viser det sig som langsomhed, ellers er de så indøvede og naturlige, at vi spiller hurtigt.

 

Vores målsætning i denne turnering er udelukkende sportslige og vi vil gerne vokse som hold. Der er mange nye spillere på holdet og vi har brug for erfaring med at spille sammen. Det betyder taktiske problemer på holdet, og hvordan vi løser dem, samt at dele spillet op i mindre bidder.

 

På dette tidspunkt prøver vi også at grave spillernes personligheder frem, finde gode makkerpar og leder efter styrker i disse.

 

Timingen er perfekt, med blik på VM i Schweiz til november. Der skal spilles en god mængde kampe i den her turnering og alle kampene er mod vores primære modstandere til VM. Vi kigger på styrkerne hos vores spillere og kampenes flow i relation til modstanderne.

 

De mange kampe til 6 Nations giver os stadig en lille chance for at lave små ændringer i de udvalgte kæder, hvis vi føler der er behov for det. Det er en ideel situation og vi lader processen udvikle sig efter planen.”

 

Floorball Danmark vil løbende opdatere om Danmarks færd ved 6 Nations, på både Facebook og Instagram.

Det er muligt at streame alle kampene på IFF’s officielle YouTube kanal her:

 

Held og lykke til Herrelandsholdet, Matti og resten af staben omkring holdet!