Nye restriktioner for børne- og ungeidrætten i hovedstadsområdet

Stigende smitte i hovedstadsområdet medfører nye restriktioner i 17 kommuner i hovedstadsområdet, og det betyder bl.a., at børn og unge ikke længere må være op til 50 ved idrætsaktiviteter.

Fra mandag den 7. december 2020 og frem til den 2. januar 2021 gælder der et forsamlingsforbud på 10 for alle i 17 hovedstadskommuner.

De berørte kommuner er København, Tårnby, Brøndby, Hvidovre, Vallensbæk, Gladsaxe, Rødovre, Herlev, Lyngby-Taarbæk, Frederiksberg, Ishøj, Gentofte, Ballerup, Høje-Taastrup, Dragør, Glostrup, Albertslund.

Restriktioner betyder at:

 • Ungdomskampe mellem d. 7. december og 2. januar med hold fra de 17 deltagende kommuner udsættes.
 • Det er fortsat muligt at træne i mindre grupper på max 10 inkl. træner. Det er stadig tilladt at sektionere træningen, så hallen kan deles op i zoner med grupper á max 10 inkl. træner. Følg de fire gode råd neden for.

De øverste ligaer er fortsat undtaget for forsamlingsforbuddet jf. bekendtgørelsen om eliteidræt.

Vi håber, at så mange foreninger som muligt kan finde kræfterne til det også denne gang at fortsætte med at tilpasse træningen, så vores børn og unge fortsat kan dyrke floorball.

Vi håber ligeledes, at de nye tiltag hurtigt får den ønskede effekt i hovedstadsområdet, så restriktionerne kan blive ophævet igen, og børn og unge igen kan mødes med hele holdet i den lokale idrætsforening.

FIRE gode råd:

 1. Lav faste grupper på max 10 inkl. træner
  Det er fortsat muligt at træne i mindre grupper på max 10 inkl. træner. Overvej, om det kan give mening for jer at inddele jeres børn og unge i mindre hold på max 10 inkl. træner, så det så vidt som muligt er de samme børn/unge, der træner sammen hver gang.
 2. Sådan kan I trygt afvikle træning for flere grupper samtidig
  I kan fortsat afvikle træning for flere grupper samtidig, hvis I sikrer, at:

  – Hver gruppe max er på 10 personer inkl. træner
  – Der er tilstrækkelig afstand mellem grupperne – gerne mindst 2 meters afstand.
  – I klart afgrænser den ene træningszone fra den anden. Anvend fx kegler, toppe, snor, kridt eller anden tydelig markering.
  – Der altid er en træner eller anden ansvarlig til stede ved afvikling af idrætsaktiviteter for børn – husk, at vedkommende tæller med i det samlede antal på max 10.

 3. Hold virtuel juleafslutning
  Med et forsamlingsforbud på 10 er den planlagte juleafslutning med træning for hele holdet sat til tælling i de fleste idrætsgrene, og mange børn kan derfor se frem til en skuffede juleafslutning – sådan behøver det dog ikke at gå.

  Ryk juleafslutningen hjem i stuerne og hold den virtuelt over fx Zoom eller Teams. Lad børnene vise deres værelse frem på en virtuel ”House Tour”. Byt sportsskoene ud med sutsko, spil julebanko, spis pebernødder og lad julehyggen indfinde sig på en lidt anderledes måde i år.

 4. Giv jeres trænere et skulderklap
  Det betyder meget at blive anerkendt og særligt i år har alle trænere og frivillige fortjent et kæmpe skulderklap. Benyt lejligheden til at sende dem en varm hilsen og tak for deres store indsats – benyt fx jeres Facebook-side til formålet og lad alle klubbens medlemmer og forældre være med til at bidrage i kommentarfeltet i den velfortjente ros.