Meget at tage med videre mod Frankrig

VM-kvalifikationen er i fuld gang, og selv om det blev til et stort nederlag i går, så fortsætter jagten på at sikre en plads til VM 2017 de kommende tre dage. I dag møder damelandsholdet Frankrig – en modstander, der skal besejres.

Damelandsholdet tog i går hul på kvalifikationen mod den absolut værste modstander. Landstræner Martin Lytje tager det positive med fra kampen, hvor han oplevede sit hold presse Sverige til at spille op til deres niveau, men er samtidigt skuffet over måltavlens cifre, der viste 1-22 efter de første 60 minutters floorball i Madrid.

– Sverige er verdens bedste hold, men jeg er skuffet over resultatet, for jeg føler, vi havde fortjent mere med det mod, vi havde i spillet. Der findes en ikke en taktik, der sikrer, at svenskerne ikke scorer mange mål, når de spiller som de gjorde mod os, fortæller han og fremhæver 3. periode som 2o minutter, han og holdet kan være stolte af.

Nu er måltavlen vasket ren – og allerede i eftermiddag skal damelandsholdet i aktion igen. I de kommende tre dage venter der tre mere overkommelige modstandere, hvor Danmarks jagt på VM-billetten skal afgøres, og på trods af nederlaget er der meget at tage med fra den første kamp.

– Jeg er ekstremt stolt at vores mod og indstilling til kampen. Vi turde at spille vores eget spil i perioder, og vi skaber uhørt mange chancer igennem kampen. Alle kom i spil, og alle er topmotiverede for at bevise, at indholdet var til mere, end resultatet viste. Vi betalte måske en høj pris for vores mod i dag, men jeg er overbevist om vi får et mange gange tilbage resten af ugen – og i fremtiden, lyder det fra landstræneren, der mod Frankrig står over for en helt anden modstander.

Andet opgør mod Frankrig

Danmark skal nemlig frem og skabe kampen – og det vidner det indbyrdes resultat for to år siden da også om, hvor Danmark vandt med 10-0. Det er indtil videre eneste gang, at damelandsholdet har mødt Frankrig, som i deres første kamp ved VM-kvalifikationen i Spanien  tabte med 0-12 til Norge.

– Vi går ind til kampen mod Frankrig med stort fokus på det offentsive. Vi er et offensivt hold, og det skal være tydeligt igennem hele kampen. Først og fremmest skal kampen vindes, dernæst skal den vindes så effektivt som muligt, siger Martin Lytje.

Kampen mod Frankrig spilles klokken 13:00 og kan livestreames her.