Marginaler kan afgøre nordjysk gulddrama

FINALEOPTAKT Hvem skal bringe guldet tilbage til Nordjylland efter fire års fravær? Frederikshavn har guldhistorikken på sin side, mens AaB med fire finaler på stribe har været lige ved og næsten. Begge trænere forventer, at det bliver et intenst finaleopgør, hvor marginaler og stor fight kommer til at afgøre, hvilken side af Limfjorden, som DM-pokalen skal stå det næste års tid.

Med 11 guldmedaljer til frederikshavnske klubber, har Nordjylland været en magtfaktor i dansk damefloorball. Fra 2004 og ni år frem var det nemlig kun Bulldogs eller Outlaws, der slutteligt kunne løfte pokalen som bevis på danmarksmesterskabet. Og i den efterfølgende sæson i 2013/14 blev det seneste nordjyske guld sikret i fællesskab efter fusionen til Blackhawks.

Sidenhen satte ÅFK sig på tronen i de efterfølgende tre år med AaB som deres finalemodstandere hver gang. I år står Frederikshavn Blackhawks og AaB så over for hinanden – og dermed vender guldet med sikkerhed tilbage til det nordjyske.

– Frederikshavn er førende inden for dansk damefloorball og har været det i mange år. Klubben har en rigtig stor pigeafdeling, og det vil derfor motivere hele klubben, hvis man igen kan kalde sig dansk mester, lyder det fra Frederikshavns træner Mark Reinert.

Sjette gang lykkens gang for AaB?

På den anden side står et sultent AaB-mandskab, der endelig fik slået deres onde ånd ud af slutspillet – nemlig ved at besejre ÅFK over tre kampe i semifinalen. AaB er klar til deres fjerde finale i streg – og sjette i alt med fem sølvmedaljer til følge i de hidtidige. Men i modsætning til de tre forgående finaler, venter der en ny finalemodstander i år.

– Guldmedaljerne vil være kronen på værket i en sæson, hvor der er blevet arbejdet med udvikling af holdet. En guldmedalje vil derfor inspirere holdet til fortsat at arbejde hårdt og målrettet i den kommende sæson. Vi forventer, at finalen bliver utrolig intens og underholdende på et højt niveau – en finale, hvor marginalerne bliver afgørende mellem to hold, som er sultne efter at bringe guldet hjem til Nordjylland, lyder det fra Niklas Knøsen på vegne af AaB’s trænertrio med Michell Jensen og Simon Dalsgaard.

I Blackhawks-lejren forventer man også, at kendskabet klubberne i mellem er med til at sikre en tæt og intens finale, hvor publikum samtidigt vil blive budt på lokalopgørets nerve.

– Jeg forventer en rigtig hård kamp med stor fight og højt tempo fra begge hold – med andre ord et rigtigt lokalopgør. Det er to hold, der kender hinanden ud og ind, så det er formen på dagen og individualisterne, der nemt kan blive afgørende. Vi har en god trup med en fin blanding af unge talenter og bundrutinerede profiler, der ved hvad der skal til i en finale. Samtidig har holdet en fantastisk moral og tro på egne evner, der gør, at spillerne aldrig mister modet, lyder vurderingen fra Mark Reinert.

Kampen dømmes af Troels Arpe-Strøm og Ronni S. Andersen, der fløjter op til det første face off klokken 15:30. Kampen kan ses her på DR-TV med Cecilia Di Nardo som medkommentator. SSL-spilleren har en fortid i både Frederikshavn Bulldogs og Blackhawks og var netop med til at vinde det seneste DM-guld med Blackhawks i 2014, inden hun skiftede til ÅFK.

Indbyrdes opgør i sæsonen

21-09-17 AaB – Frederikshavn 5-9
27-09-17 Frederikshavn – AaB 1-2
25-10-17 AaB – Frederikshavn 7-5
12-11-17 Frederikshavn – AaB 6-5
21-01-18 Frederikshavn – AaB 6-7 (sv)
25-02-18 AaB – Frederikshavn 1-5

Holdenes vej til finalen

Frederikshavn – Rødovre 2-0 i kampe (14-1, 8-0) – kvartfinale
Frederikshavn – Copenhagen 2-0 i kampe (10-4, 7-2) – semifinale

AaB – Hvidovre 2-0 i kampe (7-4, 7-6 sv) – kvartfinale
AaB – ÅFK 2-1 i kampe (4-5 sv, 6-2, 4-2) – semifinale

Superfinale 2018 – 21. april i Ringsted

Superfinale.dk
Facebook.com/superfinale
Billetsalg