Lederstaben forstærkes mod VM på hjemmebane

Mikael Karlberg, tidligere cheftræner for det Danske herrelandshold (2017-2021), har sagt ja til at blive en del af U19 lederstaben til U19 VM. Mikael skal være scout under VM, derudover vil Mikael hjælpe til med analysen på kommende modstandere, samt være Läktarcoach (træner på tribunen under kampene).

Mikael vil under kampene snakke med enten Lars eller Jens via headset.

Cheftræner Jens Lykke Hagbarth udtaler:
”Jeg havde fornøjelse af at arbejde sammen med Mikael Karlberg i 2 år (2017-19). Her havde vi mange snakke om den røde tråd mellem U19 landsholdet og op til A-landsholdet, samt havde flere samlinger i Kolding på samme tid som gav et fantastisk samarbejde.  Mikael har lært mig rigtig mange ting som træner, dels i vores samarbejde, men også på uddannelsesdage. Derfor er jeg også enormt stolt over at Mikael har sagt ja til dette. I Mikael får vi en sindssygt kompetent træner, som er enormt stærk taktisk og analytisk. Mikael, Lars og jeg er allerede i fuldgang med forberedelserne på VM og ikke mindst vores kommende modstandere.

En stor tak skal der også lyde til Floorball Danmark som gav undertegnet muligheden for at lave denne aftale. Derfor har vi skaffet flere sponsorater til U19 landsholdet, så at disse 2 lederforstærkninger til U19 landsholdet ikke giver Floorball Danmark nogle udgifter overhovedet”.

Peter Hug fra Floorball Danmark udtaler:
Jeg er utrolig glad for det samarbejde som Jens og Michael har fået arrangeret i anledning af U19 VM i Frederikshavn. Michael har erfaringen og evner i analyse, som kun få trænere kan bryste sig af. Jeg er helt sikker på, at hans skarpe øjne på sidelinjen og ord i headsettet hos Jens eller Lars vil være et kæmpe plus i at sætte bedste strategi og spil på banen.

Vi har fået en lille snak med Mikael Karlberg inden U19 VM i Frederikshavn:

Hvad fik dig til at sige ja til at blive en del af U19 lederstaben?
Jag fick ett samtal fra Jens hvis jag kunde tänka mig att hjälpa till. Genom mina år med floorball Denmark har jag lärt känna Jens och haft många intressanta diskussioner. Att få chansen att vara involverad i ett U19 VM igen var ett enkelt beslut för mig.

Hvad forventer du at kunne bidrage med?
Erfarenhet och att vara extra ögon till ledarstaben.

Hvad ser du frem til ved U19 VM i Frederikshavn?
Att spela VM på hemmabane är fantastiskt. Jag hade nöjet att vara med om VM kvalifikationen i Frederikshavn för några år sedan med herrelandsholdet. Det var en fantastisk upplevelse för mig och holdet. Arenan är mycket bra och vi hade ett fint stöd fra publiken, som hjälpte oss att kvalificera oss till VM.

Ordet er frit?
Jag ser fram emot VM.

Forstærkning med ny fysik træner/behandler.
Kim Stuckert har været en del af holdet siden juli 2022, da holdets normale fysioterapeut Kim Lund Johansen var væk pga. uddannelse. Kim Stuckerts rolle vil være fysisk træner, behandler & fysioterapeut under VM.

Sammen med Kim Lund Johansen udgør de 2 holdets behandler duo.

Cheftræner Jens Lykke Hagbarth udtaler:
”Kim har været fantastisk for holdet og drengene er vildt glade for Kim, Han står for både op- og nedvarmning med drengene. Sammen med Kim har vi her et enormt stærkt behandler team som virkelig kan være med til at drengene er 100% klar til alle kampe. Kim & Kim viste i Polen, hvor dygtige de er og med til at sikre at holdet kan levere til VM. Vi har hele tiden som hold og stab jagtet de små procenter, og med disse 2 forstærkninger, så kan jeg ikke ønske mig mere”.

Staben til VM:
Cheftræner: Jens Lykke Hagbarth

Ass. Træner: Lars Skytte

Målmandstræner: Morten Andersen

Scout/lägtarcoach: Mikael Karlberg

Holdleder: Jesper Lauridsen

Fysisk træner/behandler: Kim Stuckert

Fysioterapeut: Kim Lund Johansen