Internationalt samarbejde: Floorball – Fit For Future

I den forgangne weekend har Floorball Danmarks Direktør Carsten Provstgaard deltaget i det internationale floorballforum ”Floorball – Fit For Future” i Bratislava. I projektet deltager Spanien, Slovakiet, Polen, Tyskland og Danmark som mentee’s, mens Sverige, IFF, Schweiz og Tjekkiet deltager som mentorer.

Et af hovedformålene for projektet er at skabe håndbog og en udviklingsmatrix, hvor forbundene kan analysere sig selv og få dybere og bedre indsigt og viden om de næste skridt i forbundets udvikling.

”Det er en stor gevinst for Floorball Danmark at deltage i sådan et projekt, da det giver os mulighed for at analysere os selv, og få en masse viden og sparring hvad andre lande har gjort i lignende situationer og udviklingsstadier. Samtidig giver det en masse refleksioner, om der er områder i forbundet vi gør for meget eller for lidt af, som gør, at vi som forbund ikke udvikler os i den retning vi gerne vil” siger Carsten Provstgaard, Direktør for Floorball Danmark.

Floorball Fit For Future er støttet af EU Erasmus+ program. Der er ca. 3-4 fysiske møder årligt og en række online møder undervejs, samt en masse forberedelse før hvert møde.

”Det er interessant være en del af projekt, hvis ambition er at skubbe til den international udvikling af Floorball globalt set. I gruppen er vi lige fra Spanien, der ikke kan få floorball anerkendt som officiel sport, til Sverige hvor der findes en floorballklub i hver by”.

Du kan læse mere om projektet her: https://floorball.sport/2021/03/30/floorball-fit-for-future-international-development-project-started/