Herrelandsholdet i overkommelig VM-kvalifikation

Der er blevet trukket lod til næste års VM-kvalifikation, hvor herrelandsholdet for første gang er i 1. seedningslag. Norge, Spanien, Østrig og Storbritannien bliver modstandere på vejen mod VM 2018.

Herrelandsholdet indtager 5. pladsen på IFF’s verdensrangliste, og da Tjekkiet allerede er kvalificerede som værter for VM 2018, gik Danmark ind til lodtrækningen i 1. seedningslag. Det resulterede i en overkommelig gruppe, hvor herrelandsholdet møder Norge, Spanien, Østrig og Storbritannien i den slovakiske by Nitra i starten af næste år. Landstræner Mikael Karlberg kan dermed se frem til sine første betydningsfulde kampe.

– Først og fremmest føles det rigtigt godt, at lodtrækningen nu er klar. Nu ved vi, hvem vi skal møde, og hvor vi skal spille. For vores del gælder det nu arbejdet frem mod kvalifikationen, så vi kvalificerer os til VM. Vi fokuserer på os og det arbejde, vi skal gøre, siger Mikael Karlberg.

Landstræneren tilfreds med lille gruppe

De to bedste fra hver gruppe går videre, mens de to bedste 3’er fra de fire europæiske kvalifikationsgrupper ligeledes kvalificerer sig. Dermed står herrelandsholdet med gode kort, da man samtidig stilles over for det lavest rangeret hold fra 3. seedningslag – nemlig Spanien – og dermed undgår nationer som Slovakiet, Polen eller Rusland.

– Norge er stærke, selv om de formentligt står over for et mindre generationsskifte. De bliver uden tvivl de stærkeste modstandere. De øvrige lande kender jeg ikke så godt, men det bliver interessant at møde Spanien. Ud fra et belastningssynspunkt er jeg tilfreds med, at det er blevet en gruppe med fem hold, så vi kan nøjes med at spille fire kampe, lyder det fra landstræneren.

Norge var modstander i seneste landskamp, hvor herrerne sikrede femtepladsen efter straffeslag ved VM 2016. Seneste sejr går dog ellers 10 år tilbage, mens nordmændene har syv sejre i perioden. Herrelandsholdet har mødt Østrig ved de seneste to kvalifikationer, hvor det blev til storsejre begge gange. Ved kvalen i 2014 blev Storbritannien ligeledes besejret. Det bliver anden gang, at Spanien er modstander, som blev besejret i VM-kvalen i 2012.

VM-kvalifikationen spilles fra den 31. januar til den 4. februar 2018.

VM-kvalfikationsgrupperne (placering på IFF’s verdensrangliste)

EUR1 i Tallinn, Estland

Finland (1)
Estland (9)
Polen (14)
Belgien (25)
Holland (27)
Liechtenstein (33)

EUR2 i Nitra, Slovakiet

Sverige (2)
Tyskland (8)
Slovakiet (10)
Slovenien (24)
Frankrig (28)

EUR3 i Valmiera, Letland

Schweiz (3)
Letland (7)
Rusland (15)
Italien (21)
Ungarn (30)
Island (32)

EUR4 i Nitra, Slovakiet

Danmark (5)
Norge (6)
Spanien (19)
Østrig (20)
Storbritannien (31)