Frederikshavnsk ildsjæl og ambassørkorps hyldet

Årets to Unihoc-priser blev uddelt i forbindelse med årets Superfinale. Unihoc Frivillighedspris gik til Aage Gøgsig fra Frederikshavn Blackhawks, mens årets Unihoc Initiativpris gik til Hvidovre Attacks Ambassadørkorps.

For tredje år blev de to priser, der hylder de frivillige indsatser uden for banen, uddelt i forbindelse med det afsluttende finalearrangement. I herrernes Superfinale blev Unihoc Frivillighedspris uddelt i pausen efter 1. periode, mens Unihoc Initiativpris blev uddelt i den efterfølgende periodepause.

Unihoc Frivillighedspris til Aage Gøgsig

Juryen lagde vægt på det store frivillige engagement, som 78-årige Aage Gøgsig lægger i klubben Frederikshavn Blackhawks.

Indstillingens motivation gik på, at Aage er en klubmand på alle niveauer, der via sine menneskelige kvaliteter og ordentlighed arbejder for at udvikle og skabe de bedste rammer for floorball i Frederikshavn og hele Danmark.

Han arbejder med træningstider og kampprogram for alle hold, bestyrelsesarbejde, holdledelse, speaker, dommer, landsstævne, KidzLiga og Facebook. Alt dette og meget andet skaber grundlag for en velfungerende klub, hvor alle medlemmer – stor som lille, ung og gammel – oplever en klubmand give meget mere, end man kan forvente af frivillige.

Aage prioriterer altid andre foran sig selv og sætter sine aftryk på alle de mennesker, som han møder ved floorball banderne. Han stiller krav og har forventninger om, at vi alle arbejder på at udvikle sporten og sikre en stærk fremtid for vores forening.

Unihoc Initiativpris til Hvidovre Ambassadørkorps

Juryen lagde vægt på initiativets vigtighed, når en klub på strategisk plan byder nye velkommen.

Indstillingens motivation gik på, at Attack Ambassadørerne er en gruppe drenge og piger i alderen 9-15 år, som i 2017 har fået en helt ny rolle som frivillige i Hvidovre Attack. Ambassadørerne er fundet blandt klubbens børne- og ungdomsmedlemmer, som har været en del af klubben i noget tid.

Deres opgave er at sørge for, at de nye spillere får en god start på klubbens ungdomshold. Den gode modtagelse er vigtig for nye spillere i forhold til at føle sig velkommen på holdet. Ambassadørerne sørger for at præsentere sig selv og de andre spillere, hjælper den nye spiller med at få en stav, der passer, og inviterer den nye spiller ind i fællesskabet allerede før træningen starter. Flere forældre har nævnt det som en betydningsfuld faktor for, at deres datter/søn har haft lyst til at komme igen.

Derudover kommer ambassadørerne også med inputs til klubbens bestyrelse om udvikling og forbedringer af ungdomsafdelingen og hjælper til ved særlige begivenheder, såsom TeenLiga, juleafslutning og sommerafslutning.

Floorball Danmark ønsker prisvinderne tillykke med hæderen.

Tidligere vindere

I 2015/16-sæsonen blev priserne uddelt for første gang, hvor Herning FC fik Initiativprisen, mens Rikke Toldbod Christensen fra Frederikshavn Blackhawks fik frivillighedsprisen.

I 2016/17 gik priserne til Benløse Stream Team og Peter Hjermind fra Allerød Floorball, der tog sig af henholdsvis Initiativprisen og Frivillighedsprisen.