FLOORBALL DANMARK UDPEGER FINSK TRÆNERTEAM I SPIDSEN FOR HERRELANDSHOLDET

Floorball Danmark er blevet enige med Matti Kaipio, Tuomas Korhonen & Aake Kettunen om en 3-årig aftale, der gør dem til trænerteamet for herrelandsholdet frem til 2025.

Trænerteamet tiltræder med det samme og både Matti og Tuomas vil allerede være at finde i hallen lørdag til Superfinalen, hvor de begge præsenteres inden herrefinalens start.

”Mit fokus i denne proces har været at finde et trænerteam med fokus på udvikling, der breder sig udover resultaterne på måltavlen. Vi går en spændende fremtid i møde med vores nye herrelandstrænere i Matti, Tuomas og Aake. De får en vigtig rolle i udviklingen af dansk floorball, hvor de kommer til at arbejde tæt sammen med spillere og trænere i Danmark.” siger Sportschef Cecilia Di Nardo.

De tre trænere har sammenlagt mere end 50 års erfaring fra international plan, som omfatter erfaring som instruktør, foredragsholder og træner. Med deres forskellige baggrunde, herunder Aake som målmandstræner, danner de et interessant team, der skal være med til at udvikle dansk floorball.

”Jeg er utrolig glad og stolt over, at vi kan tiltrække et så stærkt trænerteam til at stå i spidsen for vores landshold. Det er ingen hemmelighed, at vi er meget imponeret over den professionalisme, det engagement og den helhedsplan, som Matti, Tuomas & Aake har vist under hele ansættelsesforløbet.” siger formand for eliteudvalget Stig Thorsteinsson.

”For os har det været vigtigt at finde et team, som på en gang har for øje, at vi skal ud at vinde nogen floorballkampe og kvalificere os til det forestående VM, men samtidig er med på at tage et længere træk og arbejde med udvikling på den lange bane. Og så synes jeg også, det er rigtig interessant og udviklende, at vi bryder med den dansk/svenske trænertradition, og får nye impulser og en ny måde at anskue tingene på. Vi glæder os sindssygt meget til at komme i gang med arbejdet, og byder Matti, Tuomas & Aake hjerteligt velkommen.” siger Stig Thorsteinsson.

”Vi har arbejdet sammen i mange år og haft mange internationale projekter sammen. Sammen vil vi beskrive os som en kombination af erfaring, kreativitet og en lille smule floorball-galskab. Det er vigtigt for os at det stadig er sjovt, spændende og inspirerende at være til samling, selvom vi også har høje forventninger til de spillere vi indkalder.” Siger Matti, Tuomas & Aake.

”Vi forventer samtidig at vi kan lære en masse af dansk floorball og glæder os til at starte samarbejdet med ligatrænere, regions- og landsholdstrænere samt Floorball Danmark.” afslutter trænerteamet.

 

Fakta om trænerteamet

Navn cheftræner: Matti Kaipio

Født: 8. oktober 1978

Karriere som træner: Finland herrelandshold, Finske højeste liga, Rusland kvindelandshold og Frankrig herrelandshold.

 

Navn assisterende træner: Tuomas Korhonen

Født: 3. oktober 1975

Karriere som træner: Frankrig herrelandshold, Finske højeste liga, Rusland kvindelandshold, England U19 og herrelandshold.

 

Navn målmands træner: Aake Kettunen

Født: 20. marts 1984

Karriere som træner (Keeper): TPS Finske liga, Finske højeste liga, Rusland kvindelandshold, Frankrig herrelandshold, Jokerit Salibandy, Goaliebase, Panthers og BLINDSAVE goalie camp.

 

Sammen har de sprogkundskaberne: Finsk, Svensk, Norsk & Engelsk.