Fælles dialog skal styrke landsholdenes udvikling

Floorball Danmark introducerer en række udviklingsseminarer i den kommende sæson med henblik på at skabe en fælles forståelse med foreningerne omkring de krav, der stilles til spillere på landsholdene.

Herrelandsholdet ligger i øjeblikket nummer fem på verdensranglisten, U19-landsholdet har sikret overlevelse i A-VM, og damerne er klar til VM senere på året. I det seneste halve års tid har landsholdene leveret flotte præstationer.

For at styrke den positive udvikling introducerer Floorball Danmark nu udviklingsseminarer, der skal gøre samarbejdet mellem landsholdene og foreningerne stærkere. Her får lands- og klubtrænerne mulighed for at skabe en fælles forståelse for de krav, der stilles til spillerne på landsholdene.

– Vi tror rigtig meget på, at en tættere dialog med klubtrænerne kan være med til at styrke udviklingen i dansk floorball. Hvis vi skal løfte kvaliteten af de danske landshold, så er det helt afgørende, at trænerne i vores klubber får indsigt i den måde, som vi ønsker at arbejde med vores landshold på – og samtidigt får vores landstrænere inputs fra de trænere, som i dagligdagen står for at udvikle spillerne, lyder det fra sportskonsulent Frederik Bloch.

Ud over et tættere samarbejde er der i den kommende periode også bygget en fælles spilidé af herrelandstræner Mikael Karlberg. Den skal sikre, at der findes en tydelig rød tråd for landsholdenes spil på banen.

Fokus på bedre fysik

For at styrke spillernes fysik, vil Floorball Danmark præsentere de krav, der stilles til landsholdsspillerne. Det skal være med til at forberede klubtrænerne på, hvilke forventninger landstrænerne har til spillernes daglige træning. Den fysiske del på herrelandsholdet og U19-landsholdet udarbejdes af fysisk træner Rikke Petersen og sportspsykologisk konsulent Thomas Danielsen, der på seminarene vil klæde foreningerne på.

– Hvis vi vil udvikle spillerne, er det helt afgørende, at der i klubberne er en forståelse for og indsigt i hvilke krav, der stilles til spillerne for at kunne begå sig internationalt. Det gælder blandt andet omkring de fysiske parameter, hvor der er plads til forbedring for de danske spillere, lyder det fra Frederik Bloch.

Samarbejdet bliver helt afgørende for den kommende periode med U19-landsholdet, da det er et af de punkter, som skal forbedres med henblik på at videreudvikle den positive tendens, som dansk ungdomsfloorball har været inde i de seneste år.

Det første udviklingsseminar afvikles den 9. september 2017 i forbindelse med U19-landsholdets samling i Kolding, hvor klubtrænere og U19-landstrænerteamet mødes. Seminarene skal som planen afholdes to gange årligt – nemlig i september og i april. Ud over dialogmødet vil der være inspirationsworkshops med eksperter, hvor trænerne vil blive præsentere for relevante emner og tanker for, hvordan vi kan løfte danske floorball.