Erhvervspraktikant fra 8. klasse var på besøg hos 60+ holdet på Holmen

I uge 6 har Floorball Danmark haft erhvervspraktikant Mads Winberg på kontoret, der har fulgt Projektleder i Bevæg dig for livet Maria Kennedy og hendes hverdag på kontoret i Floorball Danmark.

Mads går i 8. klasse, en frisk og dygtig fyr, der gerne ville se hvordan hverdagen i Idrættens Hus ser ud. Mads har i løbet af ugen været omkring turneringsstrukturen i Hverdagsfloorball, produceret content til Floorball Danmarks sociale medier og meget mere.

I starten af ugen var Maria og Mads på besøg hos 60+ holdet på Holmen, der to gange om ugen mødes til god motion og socialt samvær. Mads havde forberedt nogle gode spørgsmål til udøverne på 60+ holdet, og har dertil skrevet en artikel om hvordan det er at være 60+ spiller, hvorfor de spiller floorball og hvordan de har stiftet bekendtskab til netop vores sportsgren.

Nedenfor kan du læse den gode artikel fra Mads:

 

Floorball i 60+

Hvad laver man som 60+?

En dag i februar tog vi ud til Holmen, hvor vi mødtes med 60+ holdet, for at blive klogere på hvad der motiverer dem? Der er mange forskellige hold at spille på og det er nemt at komme i gang med floorball. Jeg har interviewet nogle søde mennesker, som har sagt at de blev bekendt med floorball igennem deres familie, og ved hjælp fra andre sportsgrene, som cykling.

Hvordan finder man floorball?

Gunhild fra 60+ holdet på Holmen går til floorball sammen med en veninde: ”Jeg spurgte Laila om hun ville med mig til floorball, fordi det lød rigtig sjovt. Vi laver som regel ikke noget på mandag og onsdage, så det passede perfekt og nu er vi her” fortæller Gunhild.

Hvordan og hvorfor man spiller i 60+?

”I 60+ er der få regler. De to regler der særligt er fokus på er 1: man skal have det sjovt og 2: man skal have det sjovt.” Når man spørger nogle udøvere på holdet, siger de fleste at det er enkelt med få regler i spillet, og at der kun er få ændringer de ville lave.

Da jeg spurgte flere spillere på holdet, fortalte de at de ville i lige så gode form ligesom Stig. Nogle er ikke så social i hverdagen, og så er floorball et godt alternativ. Laila har en mand som også spiller på 60+ holdet, og han spiller fordi hans kone gjorde det, og fordi han syntes det lyder spændende.

Hvad er floorball for dig?

For mange er floorball at blive den bedste, men for 60+ er det noget andet. Stig fortæller: ”Så kommer jeg ud af huset, og jeg får en bedre kondition.” Dick fra samme hold fortæller: ”Jeg er mere aktiv og det er sjovt. Der er også flere grunde til at spille det, som at få flere venner og veninder.”

Hvad er floorball for 60+?

Floorball for 60+ er mange forskellige ting, fra en sport hvor man skal blive bedre, til et sted hvor man har det sjovt med nogle venner. Alt i alt er det sjovt for 60+ at spille og de ville elske at have flere at spille sammen med.