Danmark i 2. seedningslag – her er VM-nationerne

VM 2018 bliver den sjette VM-slutrunde, hvor den nuværende struktur bliver benyttet til et senior-VM. For første gang kommer et dansk landshold til at være en del af den øverste halvdel, da herrelandsholdet vil være i 2. seedningslag.

Når herrernes VM-slutrunde afvikles fra den 1.-9. december i O2 Arena i Prag, er Danmark for første gang i den nuværende strukturs øverste halvdel. De otte bedste nationer fordeles nemlig i gruppe A og B, hvor nummer 1 og 2 fra begge grupper kvalificerer sig direkte til kvartfinalerne, mens nummer 3 og 4 går i play off om at komme i kvartfinalen.

Ved at være en del af den øverste halvdel får Danmark både hårdere modstand i gruppespillet – og samtidigt er holdet sikre på en play off-plads. Tidligere har Danmark skulle kvalificere sig til dem fra nederste halvdel, hvor nummer 1 og 2 fra gruppe C og D går i play off. Læs mere om VM-strukturen!

15 nationer fundet – én mangler

I weekenden kom de europæiske VM-nationer på plads, så der nu er fundet 15 af 16 nationer. Der var spænding til det sidste, da Tyskland lige akkurat hentede en påkrævet sejr på 14 mål for at sende Spanien ud og selv gå videre blandt de to bedste 3’ere. Den 10.-11. februar kæmper USA og Canada i en direkte duel om den nordamerikanske plads, der er den 16. og sidste VM-plads.

Der trækkes lod til de fire VM-grupper den 1. marts. I øverste halvdel trækkes to lande fra 1. seedningslag og to lande fra 2. seedningslag til gruppe A og B. I nederste gælder samme bare med 3. og 4. seedningslag til gruppe C og D. For Danmarks vedkommende betyder det, at man møder to af top fire nationerne og får følgeskab af enten Norge, Letland eller Tyskland. Det giver teoretisk set mulighed for en ren nordisk gruppe med Finland, Sverige, Norge og Danmark.

I parantes er landenes placering på IFF’s verdensrangliste.

Øverste halvdel

1. seedningslag
Finland (1) – 1. plads EUR1
Sverige (2) – 1. plads EUR2
Schweiz (3) – 1. plads EUR3
Tjekkiet (4) – værter

2. seedningslag
Danmark (5) – 2. plads EUR4
Norge (6) – 1. plads EUR4
Letland (7) – 2. plads EUR3
Tyskland (8) – 3. plads EUR2

Nederste halvdel

3. seedningslag
Estland (9) – 2. plads i EUR1
Slovakiet (10) – 2. plads i EUR2
USA (11)/Canada (12) – AMER afgøres 10-11/02
Australien (13) – 1. plads AOFC

4. seedningslag
Polen (14) – 3. plads EUR1
Japan (16) – 3. plads AOFC
Singapore (17) – 2. plads AOFC
Thailand (22) – 4. plads AOFC