Tilmeld ungdomshold til Flex-rækkerne nu

Der er netop åbnet for tilmeldinger til Danmarksturneringen for sæsonen 2018/19. Floorball Danmark sætter samtidigt fokus på den fortsatte succes i Flex-rækkerne, der gør det nemt for nye ungdomshold at komme i gang. Nye ændringer skal sikre fastholdelse og udvikling forud for den kommende sæson.

Siden 2012 har Danmarksturneringens Flex-rækker gjort det nemt for ungdomshold at komme i kamp, hvis springet til A-rækkerne har været for stort. Det første år deltog 49 hold, mens der i denne sæson har været hele 79 tilmeldte hold. Fordelen med rækkerne er, at spillerne kan sammensættes over flere årgange.

Flex-rækken udbydes i rækkerne U11, U13 og U15 – og der spilles 5-mod-5 med en keeper på en normal banestørrelse. Kampene spilles som enkeltkampe ude og hjemme med tre perioder af 15 minutters varighed.

Tilmelding af hold og spørgsmål

Er I medlemmer af Floorball Danmark, kan I tilmelde jer via foreningsportalen. Hvis I ikke er medlemsforening, kan I tilmelde jer hos turneringschef Steffen Fabricius på saa@floorball.dk, hvor spørgsmål til Flex-rækker ligeledes kan stilles.

Regelændringer fra sæsonen 2018/19

Efter ønsker fra flere foreninger blev der lavet en grundig drøftelse på struktur- og budgetmødet i november af Flex-rækken fremadrettet. Her blev der vedtaget nogle regelændringer, hvor det i endnu større grad er præciseret, hvad konceptet indeholder – nemlig fastholdelse og udvikling.

  1. Alle rækker bliver uden stilling/tabel. Kampene vil blive vist i turneringsprogrammet og resultater skal stadig indberettes, men der bliver ingen sammentælling af point eller målscore i tabellen.
    Forklaring: Dette alene for at forhindre fokus bliver på at vinde for enhver pris i stedet for fokus på udvikling af alle spillere og dermed fastholdelse.
  2. Reglen omkring anvendelse af op til 5 spillere, der enten er to årgange ældre eller som har figureret på A-række hold i samme aldersinddeling den samme spillerunde tilføjes, at for denne anvendelse kræver det forudgående dialog med modstanderholdet samt en efterfølgende skriftlig accept.
    Forklaring: Det er derfor ikke muligt, at gøre anvendelse af disse spillere uden skriftligt accept mere. Ændringerne er bevidst gjort for at skabe forudgående dialog mellem trænerne/foreningerne med henblik på at blive bedre til at matche deres hold mod hinanden. Dette skaber udvikling og fastholdelse af spillerne og skræmmer dem ikke væk med ulige kampe og dermed dårlige oplevelser.

Se hele Flex-reglement for 2018/19

Se årgangene for de forskellige aldersinddelinger