BLACKHAWKS’ HERRER TAGER OGSÅ DM-GULD

Det blev dobbelt op for Frederikshavn Blackhawks, hvor herrerne også gik hele vejen i deres Superfinale. Benløse blev besejret med 6-3 – og dermed er Frederikshavn Blackhawks danske mestre 2017/18 – både hos herrerne og damerne.

Dansk Kabel TV Arena kogte denne Superfinale-lørdag. På den ene side stod  Frederikshavn Blackhawks med deres store følgeskare, som netop havde fejret damernes DM-guld – og på den anden side stod Benløse med deres hjemmepublikum.

Frederikshavn åbnede bedst i 1. periode, hvor duoen Glad og Juul kunne give en 1-0-føring at gå til første periodepause med. Hvor Frederikshavn Blackhawks havde bedre styr på spillet end Benløse i 1. periode, steppede Benløse sit spil op og satte sig på kampen med flere nærgående forsøg i 2. periode. Næsten halvvejs gav det pote, da Milan Adam kom fri og kunne udplacere Anders Kjær.

Herfra så Benløse ud til at have styr på det, men så dukkede Blackhawks’ Kim Høst op med to scoringer på 76 sekunder og sendte dermed Frederikshavn tilbage i førersædet. Og da de så samtidigt kunne slutte perioden af med en veludført overtalssituation, kunne de tage en 4-1-føring med ind til 3. periode.

Derfor kom Benløse forventeligt blæsende ud – og efter et halvandet minut kunne Mathias T. Glass sætte en tværpasning fra Jesper Roland ind. Samme Mathias T. Glass kunne også notere sig for næste reducering, da han sendte et langskud af sted i power play. Den reducering holdt kun i få sekunder, da Frederikshavns Simon Møller var hurtig over en bold – og kunne prikke bolden forbi David de Fries.

Så da Jesper Schmidt kunne hamre en løs bold i krydset syv minutter før tid, begyndte Blackhawks’ fansektion for alvor at lugte dobbelt guld. Benløse forsøgte at presse på for komme tættere på i slutfasen, men kom ikke frem til flere scoringer i denne sæson. Og dermed var den frederikshavnske floorballfest komplet. Som damerne kan Frederikshavn Blackhawks herrehold nemlig også kalde sig Danmarksmester 2017/18.

Kampens bedste spiller blev Daniel Nygaard fra Benløse.