Trænerteamet fortsætter i spidsen for damelandsholdet

Landstræner Martin Lytje og assistenttræner Mette Faurholt Nielsen forlænger deres kontrakter som damelandsholdets trænerteam i henholdsvis fire og to år.

Damelandsholdet sikrede i december en 9. plads ved VM i Slovakiet. Om et år gælder det kvalifikationen til den næste VM-slutrunde, der afvikles i Schweiz om små to år. Til at lede de danske damespillere fortsætter landstræner Martin Lytje og assistenttræner Mette Faurholt Nielsen i deres respektive roller. Det står klart efter, at Floorball Danmark og begge trænere har valgt at forlænge samarbejdet.

For Martin Lytje løber aftalen til og med VM i december i 2021, mens Mette Faurholt Nielsen har skrevet under på en toårig forlængelse. Dermed kan landstrænerteamet nu begynde det arbejde, der skal være med til at sikre en VM-plads om et år – og tage damelandsholdet til næste niveau.

– Jeg er meget stolt og glad for tilliden og den opbakning, som Floorball Danmark og omgivelserne har vist mig og teamet. Et VM fortæller en masse historier, og vores netop overståede slutrunde i Bratislava var blandt andet en historie om et 2-årigt forløb, hvor en anderledes tilgang i forhold til identitet, dedikation og personlig udvikling var styrende og gav et afgørende fundament for vores præstation. Jeg glæder mig til at arbejde videre ud fra dette fundament og se, hvor langt vi kan presse vores potentiale ved at arbejde endnu mere målrettet med fysik, taktik og udvikling, siger Martin Lytje om forlængelsen.

Hos Floorball Danmark glæder man sig over forlængelsen af samarbejdet med trænerteamet og den videreudvikling, duoen nu kan fortsætte med.

– Vi utroligt glade for, at Martin og Mette har lyst til at fortsætte arbejdet med damelandsholdet de kommende år, og vi tror på, at de kan udfordre og videreudvikle dansk damelandsholdsfloorball. Vi ønsker sammen med trænerteamet at få en ny træningskultur og en tydelig dedikation til det at være damelandsholdspiller, lyder det fra sportskonsulent Frederik Bloch.

Martin Lytje begyndte sit arbejde omkring damelandsholdet som assistenttræner for tre år siden. I 2016 blev han udnævnt som ny landstræner, mens Mette Faurholt Nielsen tiltrådte som ny assistent.

Hvor VM-kvalifikationen afvikles fra den 30. januar til den 3. februar 2019, er endnu ikke på plads. Selve VM-slutrunden 2019 afvikles fra den 7.-15. december i Neuchâtel i Schweiz.

Læs også: Landstræner: Fire år giver tid at arbejde med ny træningskultur

Aktivitetsplan for damelandsholdet 2018-19

2018

 • 3.-4. februar Regionale samlinger i Øst (Hvidovre) og Vest (TBA)
 • 5.-6. maj Samling (Kolding)
 • 25.-26. august Samling (Kolding)
 • 8.-9. september Samling med uddannelsesseminar for ligatrænere og dialogmøde med landstræner/ligatrænere. Test af landsholdsspillerne ved ekstern partner (Kolding)
 • 2.-4. november Landskampe (optakt til VM-kvalifikation)

2019

 • 30. januar-3. februar VM-kvalifikation
 • 27.-28. april Samling
 • 24.-25. august Samling
 • 14.-15. september Samling
 • 1.-3. november 6 Nations Floorball Cup
 • 7.-15. december Evt. VM i Schweiz (Neuchâtel)