Teknikmærker hjælper med spillerudvikling

Teknikmærker er en simple og effektiv måde at arbejde med spillerudvikling på. Derfor anbefaler Floorball Danmark, at ungdomstrænere kigger nærmere på de teknikmærker, som svenskerne bruger.

Det Svenska Innebandyförbund har en række teknikmærker, som på en simpel og sjov måde giver spillerne mulighed for at se, hvor dygtige de er rent teknisk – og hvor der eventuelt er behov for at træne lidt ekstra. Det eneste, spillerne skal bruge for at kunne træne efter teknikmærkerne, er stav og bold.

Teknikmærket hjælper dig med at træne

  • Boldbehandling
  • Driblinger
  • Skud
  • Pasninger

Teknikmærkerne er delt op i tre niveauer, grøn, bål og rød/sort. Det grønne teknikmærke henvender sig til KidzLiga-spillere i aldersgruppen 6-9 år. Det blå mærke er rettet mod aldersgruppen 9-12 år, mens det rød/sorte mærke er målrettet spillerne i aldersgruppen 12-16 år.

Hvert teknikmærke er opdelt i forskellige niveauer, som spillerne kan forsøge at træne sig op til at kunne gennemføre. Start altid på det letteste niveau, og lad spillerne gradvist arbejde sig op til, de kan udføre øvelserne på det sværeste niveau.

Alle øvelserne er beskrevet, og du kan som træner frit vælge de øvelser ud, som du mener giver bedst mening for netop dine spillere at træne på. Når spillerne har gennemført en øvelse, kan der sættes kryds udfor den gennemført øvelse, således kan spillerne hele tiden se, hvilket niveau de er nået til.

Floorball Danmark anbefaler, at ungdomstrænere bruger teknikmærkerne som et supplement til den normale træning, så spillerne får mulighed for at træne på de grundlæggende floorballfærdigheder på en sjov og anderledes måde. Teknikmærkerne, der har været benyttet i Sverige igennem mange år med stor succes, kan findes på det svenske forbunds side.

Såfremt, at du ønsker at give fysiske mærker til dine spillere, kan de købes hos innebandy.se.