Stor samarbejdsaftale med seks lande søsat

I forbindelse med VM i Riga blev ‘6 Nations Floorball Challenge’-aftalen underskrevet. Aftalen er mellem seks af de nationer, der ligger lige efter top 4-landene – og blandt underskrifterne var Floorball Danmarks formands.

Tyskland, Polen, Letland, Slovakiet, Norge og så Danmark. Seks floorballforbund er gået sammen om en aftale, der skal sikre træningsturneringer og udviklingsseminarer landene imellem. Aftalen, der har fået navnet ‘6 Nations Floorball Challenge’, blev i dag underskrevet i Riga, hvor Floorball Danmarks formand Thorbjørn Ovedal repræsenterede Danmark, da han underskrev aftalen.

Hvert år skal der arrangeres træningsturneringer for landshold som optakt til en forestående VM-slutrunde. Det betyder, at det gælder herrerne i lige år – og damerne i ulige år. I samme ombæring skal der så arrangeres udviklingsseminarer med forskellige temaer som fx bestyrelsesudvikling, markedsføring, træner- og dommeruddannelser. Alle forbund deltager med de personer, der passer til de enkelte temaer.

I de senere år har nationer fra det samarbejde allerede deltaget i landsholdsturneringer i november, fx deltog Norge, Polen, Tyskland og Danmark ved Floorball Denmark Open i Herlev i 2015, mens Letland, Tyskland, Norge og Danmark deltog i år ved Stena Line Nationencup i Tyskland.

Samarbejdsaftalen er gældende indtil den 31. december 2019.


Foto: Rune Halvorsen / innebandyavisen.n
o