“En gruppe er større end enkelte individer”

Sammenhold, mod og vilje var herrelandsholdets nøgle til en den gennemførte triumf i play off-kampen, der i aftes sikrede sejren over Letland. Et stort resultat, der samtidigt sendte holdet videre til kvartfinalen ved VM.

Herrelandsholdet leverede et så stort resultat i går, at det svenske Innebandymagazinet skrev, at danskerne chokerede alle. Sejren over Letland er da også et af de flotteste, et dansk herrelandshold har præsteret, så det var helt naturligt en tilfreds landstræner, der kunne gøre status dagen derpå.

– Jeg er meget stolt. Vi leverer et stort comeback og viser mod og hjerte i tredje periode og vender en kamp, som letterne havde overtaget momentum i totalt efter anden periode. En gruppe er større end de enkelte individer – og det var kort sagt nøglen til sejren, siger Jens Ørhøj,

Sejren kom i hus efter et fantastisk comeback i tredje periode, der blev fuldendt to minutter før tid. For landstræneren var der en helt afgørende faktor til, at det lykkedes at vende et truende nederlag til sidst.

– Når alle mand på banen og på bænken har troen og viljen – så er en sådant comeback muligt. Vi fik stresset letterne, så de blev bange for at tabe – og så greb vi chancerne og havde heldet, da mulighederne var der. Vi går ned på 12 mand i tredje periode og giver håndslag på, at alle skal turde spille for at vinde i modsætning til i anden periode, hvor vi for enkelt giver letterne mulighed for at overtage kampen, fortæller landstræneren og tilføjer, at holdet nu skal nyde dagens hviledag og gøre sig klar til fredagens VM-kvartfinale mod Finland.

Kampen mod Finland spilles i morgen aften klokken 18.

VM 2016-siden

Foto: IFF Floorball