Opdateret corona information d. 10. januar

2022 er skudt i gang med træning fra d. 5. januar og en masse turneringskampe i weekenden. Den nuværende corona situation med udbredt samfundssmitte giver også anledning til nedenstående spørgsmål, som er besvaret ud fra anbefalinger og retningslinjer fra sundhedsmyndigheder.

1. Hvor lang tid skal der gå efter et positiv testresultat, til at man må træne/spille kampe igen.

Du må træne/spille kampe igen, når du regnes for smittefri og kan ophæve selvisolationen. Hvornår personen kan ophæve selvisolationen afhænger af om du har haft symptomer. Floorball Danmark følger retningslinjer fra sundhedsstyrelsen på dette punkt: Jf. coronasmitte.dk

Hvis du har haft symptomer, regnes du for smittefri og kan ophæve selvisolationen 48 timer efter, at dine symptomer er forsvundet. Du kan også ophæve din selvisolation efter 10 dages sygdom, hvis du på det tidspunkt har været feberfri i 48 timer (uden brug af febernedsættende medicin, som fx paracetamol), føler du har det betydeligt bedre og kun har milde restsymptomer, såsom tab af smags- og/eller lugtesans, let hoste, hovedpine, træthed m.v.

Hvis du ikke har haft symptomer, er du smittefri og kan ophæve selvisolationen 7 dage efter, at du fik taget testen.

 2. Hvis man har en i husstanden, der er konstateret Covid19 positiv, men selv er symptom fri og har negativ test: Må man træne/spille kampe?

Personen er defineret som nærkontakt, og krav om selvisolation afhænger af muligheden for at kunne isolere den smittede, smittet inden for de sidste 12 uger og personens vaccine status: Jf. coronasmitte.dk

 • Hvis du er nær kontakt og hverken har fået 3. stik eller været smittet inden for de seneste 12 uger
  • Du bør straks gå i selvisolation, og må således ikke træne/spille kampe
 • Hvis du er nær kontakt og vaccineret med 3. stik
  • Du må træne/spille kamp, såfremt det er muligt at den smittede kan isolere sig fra dig. Du anbefales at tage PCR test på 4. dagen og kviktest på 6. dagen.
 • Hvis du er nær kontakt og har været smittet inden for de sidste 12 uger
  • Du må træne/spille kamp
 • Hvis du er nær kontakt og har fået 3. stik eller har været smittet inden for de seneste 12 uger og løbende er udsat for smitte
  • Hvis du løbende er udsat for smitte, fordi den smittede (fx et smittet barn) ikke kan isoleres eller holde afstand, anbefales du at gå i selvisolation. Du må således ikke træne/spille kamp.

Hvornår er man nær kontakt?

Du er en nær kontakt, hvis du kan sige ja til mindst en af følgende muligheder.

 • Du bor sammen med en person, der har fået påvist COVID-19.
 • Er kæreste med en person, der har fået påvist COVID-19, og som du ikke ikke bor sammen med.
 • Er værelseskammerater på en efterskole, højskole, lejrskole og lignende til en person, der har fået påvist COVID-19.
 • Du har overnattet hos en smittet eller har haft overnattende gæster/legekammerater med påvist COVID-19.

Øvrig kontakt:

Du er øvrig kontakt, hvis du har været tæt på en person, der har fået påvist covid-19 (dog ikke ved selvtest), og som ikke er i din husstand eller lignende.

Det vil sige at du er øvrig kontakt, hvis en holdkammerat, modstander, dommer er testet positivt. Når du er øvrig kontakt skal du blive testet hurtigst muligt med en kviktest (evt. selvtest) og med en kviktest på dag 4 efter du sidst var i kontakt med den smittede.

Kampflytninger/Afbud: 

Floorball Danmark indskærper, at der skal være minimum 5 smittede/i selvisolation på holdet, før en kamp lovligt kan flyttes eller meldes afbud til. Vi oplever at hold har ønsket flytning af kamp grundet én smittet på holdet. Det presser et i forvejen tæt kampprogram i nogen rækker, og selvom Floorball Danmark har forståelse for forsigtighedsprincippet, så følger vi retningslinjerne fra sundhedsmyndighederne og DIF.