Nedtakt: Island-Danmark, VM-kvalifikation

Onsdag fik herrelandsholdet en fantastisk start ved VM-kvalifikationen i Letland. En sejr over Island med hele 2-8, giver Danmark gode forudsætninger videre i turneringen.

Island-Danmark 2-8 (2-1, 0-4, 0-3)

Starten af kampen var en smule nervøs og anspændt – præcis som man kan forvente sig ved en første kamp. Slutningen af 1. periode var ikke særlig god og Island brugte meget effektivt deres overtal, 5v3 og 5v4 powerplay til to hurtige mål, som bragte dem foran 2-1 efter 1. periode.

Fra starten af 2. periode gik Danmark ind til kampen på to kæder, 1. kæden fandt hurtigt deres spil og begyndte at producere mål. 2. periode sluttede 0-4.

Tredje periode var med fuldstændig kontrol fra Danmarks side, hvor Island havde svært ved at svare tilbage. Vi slutter af med et par mål til sidst.

Kampens spiller blev Mathias Glass med 4 mål og 3 assister.

Axel Rasmussen

Rasmus “Angel” Engelhardt, der spillede en stærk kamp i det danske mål, gav ikke et eneste mål væk i 5v5 spillet.

Begge mål fra Island blev scoret i powerplay, 5v3 og 5v4. Danmark havde plads til forbedringer ved blokering af skud.

Den danske cheftræner Matti Kaipio var rigtig glad for forsvarsspillet:

“I 5v5 spillet, gav vi ikke et eneste mål til Island, og desuden kom Island ikke til mange store chancer. Det skyldes at vi dominerede bolden det meste kampen og forsvarede vores egen midtbane godt.”

Den danske målmandstræner Aake Kettunen kommenterede det danske målmandsspil:

“Rasmus grundspil var rigtig godt. Han brugte sin store størrelse og bevægede sig optimalt i dybderetningen, samtidig med at vinklerne var små. Han havde også et par gode reaktionsredninger.”

Trænerteamet og spillerne har analyseret kampen mod Island og er dermed klar til at sætte fokus på topkampen mod hjemmeholdet Letland.

Letland vandt igår 22-0 mod Ukraine.

Kampen mod Letland spilles kl. 18.30 (dansk tid) – se via dette Link.