Nedtakt: Danmark-Letland, VM-kvalifikation

Torsdag aften mødte herrelandsholdet Letland i hård og intens kamp, hvor vi fik set floorball på højt niveau.

Letland – Danmark 7-5 (2-3,1-2, 4-0)

 

Trænerteamets analyse af kampen:

Danmark fik en rigtig god start på kampen med to scoringer.

Vores forsvarsspil på fuld bane var stærkt og vi bremsede effektivt Letlands spilopbygning.

Vi formår at skabe vores egen rytme i spillet og skabe et fornuftigt boldspil – fra tid til anden gennem moderate boldkontrolcyklusser, samt hurtige retningsskift og kontra. Især vores retningsskrift og kontra volder de største problemer for letterne – det er her vi laver mål  og fremprovokere fejl og endda straffe.

Danskerne fandt også et svagt punkt hos Letlands topmålmand, Jannis Salcevics. Vi skød ofte højt, hvilket var der pladsen kunne findes.
I det danske mål er Brixager i dag klart stærkere end Salcevic.

“Takket være stærk fysik og spillefærdigheder, kommer Emil sjældent i situationer, hvor han skal lave “ghost-moves”. Han er fysisk en af ​​de stærkeste målmænd i verden.” – Aake Kettunen, Danmarks Målmandstræner.

I tredje periode løber Danmark ind i problemer, hvor vi mister energi og har svært ved at bryde den onde spiral. Udvisning, udvisning, frislag og straffeslag ….

 

Cheftræner, Matti Kaipio, om kampen:

“Jeg tager ansvaret for dagens tab. En god start, der blev afgjort på få marginaler. Vi brugte syv angribere og fem forsvarsspillere fra start. Dette var en kalkuleret risiko, og det lykkedes ikke. Det kræver hård disciplin gennem hele kampen, og til det skal vi have stærke ben, samt en fungerende idé der virker hele spillet. ” -Matti Kaipio, Danmark

 

Bedste spillere i kampen:

Mathias Glass 1 + 0

Lukas Eldholm 1 + 1

Axel Rasmussen 1 + 1

Kasper Kajgaard 1 + 0

 

Målmand Emil “Brickwall” Brixager har 33 redninger.

 

I dag fortsætter vi mod Ukraine, efter dette ved vi, hvordan vi fortsætter vores spil.