Landstræneren tilfreds med defensiven mod Finland

Selv om herrerne i aftes tabte til overmagten fra Finland, så er VM langt fra oversået. Nu venter der vigtige placeringskampe for holdene uden for top 4 – første kamp er mod Estland.

Finland var som forventet en for stærk modstander for herrerne, der dog leverede fin defensiv. Landstræner Jens Ørhøj var også tilfreds med den del af spillet i 0-7-nederlaget i VM-kvartfinalen.

– Vi spiller rent defensivt en fin kamp – og trods boldovertag til finnerne, har vi gennem store dele af kampen god kontrol i vores forsvar. Samlet set mangler vi at kunne udfordre dem mere i vores spil med bold. Det handler både om evner og mod, hvis vi reelt skulle have kunnet vundet kampen. Men midt i vores skuffelse må vi tage de positive ting med videre, lyder det fra Jens Ørhøj.

Herrerne knækkede mod slutningen af anden periode, hvor finnerne lavede tre hurtige scoringer. Selv om der var tale om en så stærk modstander som Finland, så var der muligheder for at have drillet dem lidt mere og måske overraske.

– Vi er meget tæt på at trække momentum over mod os i anden periode – men et uheldigt selvmål til 3-0 suger energien, og vi laver et par fejl, der koster yderligere. Nu venter Estland i en placeringskamp – et stærkt mandskab, der slog os i kvalifikationen,så nu skal vi virkelig grave dybt og stå sammen om denne opgave, siger landstræneren.

Kvalifikationskampen mod Estland sluttede med et 2-7-nedlerlag. Dagens placeringskamp om 5.-8.-pladsen spilles fra klokken 9:00. Der venter en sidste placeringskamp mod enten Norge eller Tyskland i morgen.