Klar til manddomsprøve som damelandstræner

I næste uge skal damelandsholdet forsøge at sikre sig en plads ved VM senere på året. For landstræner Martin Lytje bliver det første gang, han står i spidsen for holdet i betydningsfulde kampe.

I december 2015 var han med til VM i Finland som damelandsholdets assistenttræner. Siden har Martin Lytje taget skridtet op – og i næste uge skal han som landstræner forsøge at sikre en ny VM-billet til damelandsholdet.

For Martin Lytje byder kvalifikationen på de første kampe, hvor han står i spidsen for holdet i betydningsfulde kampe. Siden ansættelsen for et års tid siden har han sammen den nye assistenttræner Mette Faurholt Nielsen arbejdet med klare mål på både den korte og lange bane.

– VM-kvalifikationen i Madrid er første store nedslagspunkt, hvor vi skal præstere. Derfor har kvalen været et vigtigt omdrejningspunkt for vores aktiviteter i 2016 og samtidigt spillet ind som et delmål i den langsigtede plan for holdet, fortæller Martin Lytje, hvis landstræner-cv indtil videre tæller to venskabskampe mod Holland i september.

Rollen som assistenttræner under VM 2014 i Finland har givet Martin Lytje et godt fundament at arbejde videre med. I forhold til truppen har der været arbejdet med en tragtmodel med store samlinger i starten af året, der er blevet snævret ind frem mod kvalifikationen.

– Det var vigtigt for os at skabe et større grundlag af landsholdsaktuelle spillere end tidligere og samtidigt rykke holdet tættere på de næste generationer af spillere. I vores første samling havde vi fire spillere fra Talentprojektet med, og de initiativer ser vi frem til at genoptage efter Madrid, lyder det fra landstræneren.

Der venter Martin Lytje og damelandsholdet noget af en åbningskamp i Madrid, når de regerende verdensmestre fra Sverige bliver første modstander torsdag den 2. februar klokken 10.