Gysersejr over værterne sikrer kvartfinale

Danmark fik sænket de lettiske værter efter en fantastisk sejr, der måtte afgøres i straffeslagskonkurrence. Dermed venter der en ny VM-kvartfinale som for to år siden, når giganterne fra Finland bliver næste opgave fredag aften.

For første gang siden 2002 fik herrelandsholdet sendt Letland til tælling. Det skete endda i deres egen hule og ved en play off-kamp ved VM. Der skulle dog ekstraordinært lang tid til, inden et af de flotteste resultater igennem tiderne kom i hus. For efter 5-5 i den ordinære spilletid og en målløs forlænget periode, måtte der som for to siden mod Tyskland straffeslagskonkurrence til at afgøre play off-kampen.

Her fulgtes de to hold ad indtil den syvende runde, hvor dagens bedste dansker, Andreas Glad, satte sin anden straffeslagsscoring – og så kunne Mike Trolle sikre en plads i det forjættede kvartfinaleland, da han efterfølgende snuppede letternes straffe.

Det holdt ellers hårdt for herrerne, der smed en 2-0-føring så meget over styr i 2. periode, at de gik ind til de sidste 20 ordinære minutter nede 2-5. Med en række overtalssituationer og fantastisk stålmod lykkedes det i 3. periode at presse letterne tilbage – og som en trold af en æske dukkede Mikkel Skov Nielsen op med to vitale scoringer i slutminutterne og sikrede udligningen.

Der var lagt op til en heksekedel i Arena Riga, hvor Letland i de forgående kampe havde snittet over 6200 tilskuere. Til play off-kampen var der dog kun 2633 tilskuere, der så deres floorballlandsholds fald. Det bliver nemligt første gang siden 1998, at Letland ender uden for top 8.

For danskerne fortsætter VM-eventyret i top 8, når der på fredag skal krydses klinger med Finlands sølvvindere fra 2014. VM-kvartfinalen spilles fredag aften klokken 18:00.