Forslag til ny ungdomsstruktur

‘Ungdomsturneringen i Floorball Danmark skal være rammesættende for udvikling af den enkelte spiller i forhold til alder og floorball niveau, samt skabe oplevelser og være nem at deltage i for alle typer af floorballklubber.’

Sådan lyder visionen bag forslaget omkring den nye ungdomsstruktur, som i går blev sendt i høring hos Floorball Danmarks medlemsklubber. Oplægget vil blive fremlagt på Floorball Danmarks årsmøde d. 22. august 2020.

Essensen af forslaget går på:

  • Mulighed for at tilmelde hold i løbet af sæson.
  • Potentielt ligeværdig niveau mellem hold
  • Geografisk inddeling af hold på samme niveau.
  • Spillerne skal lære at spille under det rette niveaumæssige pres som udvikler den enkelte
  • Strukturen skal potentielt kunne give mere spilletid til alle spillere.

– Det har været et utrolig spændende projekt at arbejde med i udviklings -og breddeudvalget, hvor vi blandt andet har fået inspiration fra Tjekkiet. I Tjekkiet har man set en generel tendens i flere tætte kampe, og større udvikling hos den enkelte spiller, ved at holdene matches efter lignende niveau.  Det giver flere spillede udviklingsminutter pr. hold/spiller. Derudover giver strukturen en højere grad af fleksibilitet for klubberne, når det kommer til tilmelding og deltagelse i ungdomsturneringen, kommer det fra Ronni Rix Back, formand for Udviklings -og bredderudvalg.

– Siden 2018 har udviklings -og breddeudvalget arbejdet med dette forslag og det har været bearbejdet på flere sekretariats -og bestyrelseseminarer . Vi ser et stort potentiale i, at det er muligt at kunne tilmelde hold midt i sæsonen, og ikke som i dag i april måned, hvor det er svært at spå hvordan holdet ser ud i august eller oktober. Oplægget indeholder desuden muligheden for at matche holdenes niveau, så vi får flere tætte kampe, og ikke ser kampe hvor et hold taber med to cifret antal mål, lyder det fra sekretariatschef for Floorball Danmark Carsten Provstgaard.

– Forslaget til en ny ungdomsturnering gør op med traditionel sæsonafvikling, og vil derfor for mange klubber og personer være nytænkende. Vi skal have flere ligekampe og flere hold i ungdomsturneringen, således vi sikrer udvikling hos den enkelte spiller og i foreningen. Vi glæder os til at høre feedbacken fra klubberne og præsenterer forslaget til årsmødet, hvor vi kan få en god diskussion udtaler konstitueret Formand for Floorball Danmark Finn Lystrup.

 

Oplægget kan i sine fulde længde læses her: Forslag til ny ungdomsturnering